Αρχική Επικαιρότητα Η συγκλονιστική ανάρτηση της Υρώ Τερεζάκη για την λίμνη της Ευβοίας

Η συγκλονιστική ανάρτηση της Υρώ Τερεζάκη για την λίμνη της Ευβοίας

0
Απεγκλωβισμοί από θάλασσα στην Εύβοια. Φωτογραφία: EUROKINISSI
Dodekanisos

Η Υρώ Τερεζάκη είναι μία Ελληνίδα πολίτης και με ανάρτηση της στο Facebook περιέγραψε την κατάσταση που επικράτησε στην Εύβοια. Καθώς μεγάλος μέρος της περιοχής παραδόθηκε στην μανία των πυρκαγιών. Οι εικόνες των ανθρώπων να απομακρύνονται με πλοία, ενώ οι περιουσίες τους φλέγονταν, έχουν μείνει χαραγμένες στις μνήμες των συνανθρώπων μας.

Αναλυτικά η χαρακτηριστική ανάρτηση

«Τι να βάλω στη βαλίτσα. Τι να σώσω. Πόσο χρόνο έχω. Μισή ώρα; Δέκα λεπτά; Πέντε; Ταυτότητες; Φορτιστές; Ρούχα; Νερό; Το λουρί του σκυλιού, που είναι το λουρί της. Τα χαρτιά, τα έγγραφα. Λάπτοπ; Φάρμακα; Ορό; Πετσέτες λένε, βρεγμένες πετσέτες. Βγάζεις, βάζεις… Γυρίζεις γύρω γύρω… Κάτι φωτογραφίες ξεχασμένες… Μην κλαις τώρα, δεν είναι η ώρα για κλάματα. Παπούτσια κλειστά. Σακίδιο πλάτης. Μια εικόνα της Παναγίας. Την χαϊδεύεις. Την αφήνεις. Πόση ώρα έχω. Οκτώ λεπτά; Ο αέρας γίνεται πυκνός, δύσκολος, βαρύς… Αλουμινόχαρτο είπαν… Κάτι θυμάμαι για αλουμινόχαρτο. Γάζες; Τσούζουν τα μάτια… Το ρολόι μου που είναι; Δεν φεύγω αν δεν βρω το ρολόι μου! Μη μου φωνάζεις ότι δεν έχουμε χρόνο! Ήταν του πατέρα μου, δεν φεύγω χωρίς το ρολόι μου! Μπαινοβγαίνω στα δωμάτια. Κινητό. Είναι φορτισμένο; Πέντε λεπτά! Εκκένωση! Εκκένωση! Πετσέτες… Νερό… Το σκυλί. Πάμε πάμε. Τέλος τώρα… Μια τελευταία ματιά. Αντίο σπίτι μου».
Δεν μου συνέβη. Όχι σε μένα. Όχι σήμερα. Αλλά αύριο μπορεί να είμαι εγώ σε αυτή τη θέση. Σήμερα απλά το φαντάζομαι. Αύριο ίσως να το ζω».
 
“Από Υρώ Τερεζάκη”
Λίμνη… Ευβοίας

 

Η ανάρτηση της Υρώ Τερεζάκη για τις τεράστιες πυρκαγιές που έπληξαν την Εύβοια έχει γίνει viral στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα αρκετές είναι οι σελίδες που την έχουν δημοσιοποιήσει.

«Ο λόγος είναι το σημαντικότερο εργαλείο του ανθρώπου. Μέσα από το λόγο μπορείς να συγκινήσεις, να ταυτιστείς, να εκφράσεις και να εκφραστείς, να συναισθανθείς. Ο λόγος μου μικρός και ταπεινός φόρος τιμής σε όλους όσους υποφέρουν…», σχολίασε για την ανάρτησή της η Υρώ Τερεζάκη. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments