Αρχική Videos “Η στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο, δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία!”

“Η στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο, δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία!”

0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μεταφέρουν 31 άρματα μάχης M1 Abrams στο Κίεβο, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε τηλεοπτική του ομιλία. Διευκρίνισε ότι η στρατιωτική βοήθεια θα συνοδεύεται από προμήθειες από άλλες χώρες. Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, τα ουκρανικά στρατεύματα προετοιμάζονται τώρα για μια αντεπίθεση.

«Καθώς πλησιάζει η άνοιξη, οι ουκρανικές δυνάμεις εργάζονται για να προστατεύσουν το έδαφος που κατέχουν και προετοιμάζονται για πρόσθετες αντεπιθέσεις», είπε.
Ο Αμερικανός ηγέτης τόνισε επίσης ότι η στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να υπερασπιστούν τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και η απόφαση για την προμήθεια εξοπλισμού στην Ουκρανία ήταν «μια ακόμη απόδειξη της ενότητας της Δύσης» σε αυτό το θέμα.

Η Ρωσία έστειλε προηγουμένως ένα σημείωμα στις χώρες του ΝΑΤΟ λόγω της προμήθειας όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι οποιοδήποτε φορτίο που περιέχει πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό θα γίνει νόμιμος στόχος για τις Δυνάμεις της χώρας του. Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι τα κράτη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας «παίζουν με τη φωτιά» προμηθεύοντας πυρομαχικά στο καθεστώς του Κιέβου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments