Αρχική Videos “Η στρατηγική των επαναλαμβανόμενων δόσεων μπορεί να μην είναι βιώσιμη!”

“Η στρατηγική των επαναλαμβανόμενων δόσεων μπορεί να μην είναι βιώσιμη!”

0
Dodekanisos

Τον προβληματισμό του για τις επαναλαμβανόμενες δόσεις εκφράζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων με αφορμή τη συζήτηση για την τέταρτη δόση.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής Στρατηγικής Εμβολίων στον EMA Μάρκο Καβαλέρι, εξέφρασε τις αμφιβολίες του, λέγοντας μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«Εάν ακολουθήσουμε τη στρατηγική να χορηγούμε αναμνηστικές δόσεις κάθε περίπου τέσσερις μήνες, θα καταλήξουμε να έχουμε πρόβλημα με την ανοσιακή απόκριση. Οπότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην υπερφορτώνουμε το ανοσοποιητικό σύστημα με επαναλαμβανόμενη ανοσοποίηση. Θα θέλαμε να δούμε τα στοιχεία σε σχέση με την τέταρτη δόση και θα πρέπει να δούμε αυτά τα στοιχεία πριν κάνουμε οποιαδήποτε σύσταση. Την ίδια στιγμή όμως μας ανησυχεί ιδιαίτερα μια στρατηγική επαναλαμβανόμενων εμβολιασμών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ορισμένοι επιστήμονες που εκφράζουν τις ανησυχίες τους. Πρόσφατα η δρ. Είμι Σέρμαν του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ είπε πως «έχουμε ήδη αρκετές ενδείξεις ότι αυτό θα μπορούσε να είναι πρόβλημα».

Αλλά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως «μια στρατηγική εμβολιασμού που βασίζεται σε επαναλαμβανόμενες αναμνηστικές δόσεις του αρχικού εμβολίου είναι απίθανο να είναι κατάλληλη ή βιώσιμη».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments