Αρχική Videos “Η στρατηγική της Αμερικής στοχεύει …στην παράταση του πολέμου”

“Η στρατηγική της Αμερικής στοχεύει …στην παράταση του πολέμου”

0

«Η Αμερική εφαρμόζει στρατηγική που στοχεύει στην παράταση του πολέμου», είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Corriere della Sera ο Βρετανός Ιστορικός Νάιαλ Φέργκιουσον. Ο ίδιος που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φιλορώσος, μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Με δεδομένα, πρώτον, την ηθική νίκη των Ουκρανών και, δεύτερον, την κακή απόδοση των ρωσικών δυνάμεων και τις μεγάλες απώλειές τους στα διάφορα μέτωπα, ο αμερικανικός παράγοντας έπρεπε να είχε ασκήσει διπλωματία πυγμής ώστε να επιβάλει εδώ και τώρα την ειρήνη στην Ουκρανία, όπως εξάλλου έχει κάνει στο παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις στην Ευρώπη. Ωστόσο η κυβέρνηση Μπάιντεν όχι μόνο δεν έπραξε αυτό, αλλά επιπλέον απέχει επιδεικτικώς από τη διπλωματία εφαρμόζοντας στρατηγική παρόξυνσης η οποία στοχεύει στην παράταση του πολέμου. Οι Αμερικανοί επέλεξαν αυτήν τη γραμμή επειδή πιστεύουν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα πέσει ο Πούτιν και θα επέλθει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία. Αλλά κάνουν σοβαρό λάθος. Αυτή η στρατηγική των ΗΠΑ είναι επικίνδυνη και αμελέτητη».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι κίνδυνοι παράτασης του πολέμου είναι πολύ μεγαλύτεροι από ό,τι δείχνει να αντιλαμβάνεται ο Μπάιντεν. Επιπλέον, αν συνεχιστεί η γραμμή της απειλής προς τον Πούτιν, ότι δηλαδή θα χάσει την εξουσία του, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες εκείνος να καταφύγει σε απεγνωσμένα μέτρα ώστε να αποφύγει την ήττα», εννοώντας τα πυρηνικά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments