Αρχική Videos “Η στάση της Δύσης οδηγεί απευθείας σε …πυρηνική αντιπαράθεση!”

“Η στάση της Δύσης οδηγεί απευθείας σε …πυρηνική αντιπαράθεση!”

0

Νέες δηλώσεις με φόντο μια …άμεση πυρηνική αντιπαράθεση είδαν το φως της δημοσιότητας, δείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι τα πάντα κρέμονται σε ένα τεντωμένο σχοινί. Ο Ρώσος αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Ριάμπκοφ προειδοποίησε πως «η στάση της Ουάσινγκτον στη σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσαν ενδεχομένως να πυροδοτήσουν μια άμεση πυρηνική αντιπαράθεση.



Μιλώντας στο περιθώριο της Διάσκεψης της Γενεύης για τον Αφοπλισμό, ο Ριάμπκοφ είπε χαρακτηριστικά τα εξής: 
«Η πιο οξεία στρατηγική απειλή προέρχεται από τις πολιτικές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, οι οποίες επιδιώκουν να πυροδοτήσουν περαιτέρω τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τις εντάσεις γύρω από αυτήν που σκόπιμα ξεκίνησαν. Η αυξημένη εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ απειλή μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων με καταστροφικές συνέπειες ».

Ο ίδιος είπε επίσης ότι η Μόσχα είχε ειδοποιήσει τις δυτικές χώρες για αυτούς τους κινδύνους, αλλά ότι οι προειδοποιήσεις της «διαστρεβλώνονται για λόγους προπαγάνδας» και εσκεμμένα παρερμηνεύονται. Συνέχισε προσθέτοντας ότι τέτοιες πολιτικές έρχονται σε αντίθεση με τη δήλωση των πυρηνικών κρατών ότι δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί πυρηνική σύγκρουση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments