Η Σλοβακία «ενοχλεί» τις Βρυξέλλες, οι Γερμανοί εκφράζουν ανησυχίες

0
Dodekanisos

Αναστάτωση έχει δημιουργήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πρόσφατη νίκη του Peter Pellegrini στις προεδρικές εκλογές, βασικού συμμάχου του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος επίσης  επίσης αντιτίθεται στον περαιτέρω επανεξοπλισμό για την Ουκρανία και υποστηρίζει την ειρήνη. Η επιτυχία του δεύτερου γύρου του Πελεγκρίνι εναντίον του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Σλοβακίας, Ιβάν Κορτσόκ, αντιμετωπίστηκε με κριτική στο Βερολίνο καθώς Βουλευτές από τα κύρια κόμματα εξέφρασαν την ανησυχία τους για ένα άλλο ευρωπαϊκό εκλογικό σώμα που επέλεξε πολιτικούς που είναι δύσπιστοι για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Ο Norbert Röttgen (Νόρμπερτ Ρέτγκεν), βουλευτής της γερμανικής αντιπολίτευσης των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag, κατηγόρησε τόσο τον Pellegrini όσο και τον Fico για «ανοιχτά συμπάθεια» προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ μιλώντας για τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν τον περιέγραψε ως «Δούρειο ίππο του Πούτιν στην ΕΕ».

«Η ΕΕ δεν πρέπει και δεν μπορεί να το ανεχθεί άλλο», πρόσθεσε ο Ρότγκεν. Τις δηλώσεις του βουλευτή του CDU ακολούθησε ο Anton Hofreiter (Άντον Χοφρέϊτερ), βουλευτής του συγκυβερνώντος Κόμματος των Πρασίνων, ο οποίος κάλεσε την Ευρώπη να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη σλοβακική κυβέρνηση μετά την εκλογική νίκη του Pellegrini. «Είναι σημαντικό η σλοβακική κυβέρνηση να λάβει ένα σαφές προειδοποιητικό σήμα από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες», είπε, προτείνοντας ότι «δεν θα επιτραπεί η ροή άλλων χρημάτων από τα κονδύλια της ΕΕ» στη Μπρατισλάβα, εάν η κυβέρνηση δεν ενεργήσει με τον τρόπο που οι άλλοι Τα ευρωπαϊκά έθνη αναμένουν.

Επιπλέον, υποστήριξε ακόμη και την ιδέα ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ που δεν συμμορφώνονται με την κυρίαρχη άποψη των φιλελεύθερων νομοθετών στη Δυτική Ευρώπη αποβάλλονται από το μπλοκ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments