«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μια …τρομοκρατική οργάνωση!»

0
Dodekanisos

Την άποψη ότι το Πατριαρχείο της Μόσχας πρέπει να χαρακτηριστεί τρομοκρατικό, εξέφρασε ο  Υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας Λάουρι Λάανεμετς. Μιλώντας στο Εθνικό ραδιόφωνο της χώρας, μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «θα προτείνω στο Εσθονικό κοινοβούλιο να κηρύξει το Πατριαρχείο της Μόσχας τρομοκρατικό και να χαρακτηρίσει τις δραστηριότητές του ως υποστήριξη της τρομοκρατίας. Οι ενορίτες δεν θα επηρεαστούν από αυτό. Δεν σημαίνει ότι θα κλείσουν οι εκκλησίες, αλλά σημαίνει ότι θα κοπούν οι δεσμοί με τη Μόσχα». είπε.  

Δικαιολόγησε την πρότασή του λέγοντας ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι υποταγμένη στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, «ο οποίος ουσιαστικά ηγείται τρομοκρατικών ενεργειών στον κόσμο». Ο Läänemets συνέκρινε το Πατριαρχείο της Μόσχας με ισλαμιστές τρομοκράτες «που ισχυρίζονται ότι διεξάγουν ιερό πόλεμο εναντίον του δυτικού κόσμου». Η υποταγή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Εσθονίας στη Μόσχα εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για την ασφάλεια. Η επικίνδυνη κατάσταση έχει τεθεί σε νέο επίπεδο με πρόσφατη δήλωση που ενέκρινε το Συμβούλιο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στα τέλη Μαρτίου, ένα έγγραφο από το Παγκόσμιο Ρωσικό Λαϊκό Συμβούλιο αφιερωμένο στο θέμα «Το παρόν και το μέλλον του ρωσικού κόσμου» δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Λέει ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι «από πνευματική και ηθική άποψη ένας ιερός πόλεμος στον οποίο η Ρωσία και ο λαός της, υπερασπιζόμενοι τον μοναδικό πνευματικό χώρο της Αγίας Ρωσίας», προστατεύουν τον κόσμο «από την επίθεση της παγκοσμιοποίησης».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments