Αρχική Videos “Η Ρωσία θέλει εκδίκηση, προετοιμάζεται για μεγάλη επίθεση!”

“Η Ρωσία θέλει εκδίκηση, προετοιμάζεται για μεγάλη επίθεση!”

0
Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy attends an interview with some of the Russian media via videolink, as Russia?s attack on Ukraine continues, in Kyiv, Ukraine March 27, 2022. Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία θέλει «εκδίκηση» και προετοιμάζεται για μια μεγάλη επίθεση στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές της άνοιξης. Μιλώντας μετά από συνάντηση με επισκεπτόμενους αξιωματούχους της ΕΕ, ο Ζελένσκι είπε ότι το Κίεβο προετοιμάζεται ήδη για το πλήγμα.

«Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει αυξημένη πίεση στα ανατολικά», είπε ο Ουκρανός ηγέτης. «Η Ρωσία θέλει να εκδικηθεί ακριβώς στο σημείο όπου απέτυχε προηγουμένως. Θέλει να πάρει την ανατολή» , πρόσθεσε, αναφερόμενος σε περιοχές ανατολικά του Χάρκοβο όπου τα ουκρανικά στρατεύματα προχώρησαν το φθινόπωρο.  «Αποστολή μας είναι να το αποτρέψουμε και να τους σταματήσουμε μέχρι ο στρατός μας να εξοπλιστεί με επαρκή όπλα. Νομίζω ότι έχουμε όλες τις πιθανότητες γι’ αυτό», υποστήριξε ο Ζελένσκι.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν υποσχεθεί κύρια άρματα μάχης στο Κίεβο, όπως το αμερικανικό M1 Abrams, το βρετανικό Challenger και το γερμανικό Leopard 2, αλλά είπαν ότι η παράδοσή τους θα διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες. «Κανείς δεν θα παραδώσει τον Μπαχμούτ» , είπε, προσθέτοντας ότι εάν οι δυτικοί εταίροι της Ουκρανίας επιταχύνουν τις παραδόσεις όπλων μεγάλου βεληνεκούς, το Κίεβο θα ξεκινήσει μια επιχείρηση «για την απελευθέρωση των εδαφών που κατέχονται από το 2014».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments