Αρχική Videos “Η Ρωσία θα είναι υπεύθυνη για την επικείμενη επισιτιστική κρίση”

“Η Ρωσία θα είναι υπεύθυνη για την επικείμενη επισιτιστική κρίση”

0

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί τις προμήθειες τροφίμων ως «έναν stealth πύραυλο κατά των αναπτυσσόμενων χωρών» και κατηγόρησε το Κρεμλίνο για την επικείμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση, αναγκάζοντας τον πρεσβευτή της Μόσχας στον ΟΗΕ να αποχωρήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας συνάντηση. Ο Μισέλ απευθύνθηκε απευθείας στον Ρώσο πρεσβευτή Βασίλι Νεμπένζια στη συνεδρίαση του συμβουλίου, λέγοντας ότι είδε εκατομμύρια τόνους σιτηρών και σιταριού κολλημένοι σε κοντέινερ και πλοία στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού πριν από μερικές εβδομάδες.

«Αυτό ανεβάζει τις τιμές των τροφίμων, ωθεί τους ανθρώπους στη φτώχεια και αποσταθεροποιεί ολόκληρες περιοχές», είπε ο Μισέλ. «Η Ρωσία είναι η μόνη υπεύθυνη για αυτήν την επικείμενη επισιτιστική κρίση».

Ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολυάνσκι έγραψε αργότερα στο Twitter στο ρωσικό κανάλι του Telegram ότι τα σχόλια του Μισέλ ήταν «τόσο αγενή» που ο Ρώσος πρέσβης έφυγε από την αίθουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments