Αρχική Videos Η Ρωσία λέει “αντίο” στην UEFA (;) βλέποντας την Ασιατική Ένωση

Η Ρωσία λέει “αντίο” στην UEFA (;) βλέποντας την Ασιατική Ένωση

0

Έτοιμη να μπει αντίο στην UEFA μετά την απαγόρευση των συλλόγων της από όλες τις διοργανώσεις είναι η Ρωσική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Η Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA) απαγόρευσε τη ρωσική εθνική ομάδα από τα προκριματικά του League of Nations και του Euro 2024 και αποφάσισε να μην αφήσει ρωσικούς συλλόγους να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 2022-23. Ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ένωσης της Ρωσίας Αλεξάντρ Ντιούκοφ δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι η απόφαση για τη μεταφορά του οργανισμού του στην AFC θα ληφθεί στις 27 Δεκεμβρίου.

«Πιστεύω ότι θα ήταν μια λογική απόφαση για μετακόμιση στην ασιατική ομοσπονδία. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας που ψήφισαν να μετακινηθούν στην Ασία», δήλωσε ο Ρώσος προπονητής Βαλερί Νεμπομνιάσχι. Πρόκειται για έναν σημαντικό προπονητή της χώρας με μεγάλη επιρροή στο Ρωσικό ποδόσφαιρο.

Δεν είναι πάντως απ’ ότι φαίνεται όλοι υπέρ αυτής της επιλογής. Και είναι κάτι που προκύπτει και από το ότι υπάρχει μια καθυστέρηση εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη λήψη απόφασης. Και αυτοί διότι ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το ποδόσφαιρο της χώρας θα μείνει πίσω μιας και στην Ασία το επίπεδο του αθλήματος είναι χαμηλότερο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments