«Η Ρωσία είναι πραγματική απειλή, δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία!»

0
Dodekanisos

Επείγουσα χαρακτήρισε την ανάγκη για μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για την αποτροπή της Ρωσίας, ο Υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Krisjanis Karins (Κρισιάνις Κάρινς). Μιλώντας στη Γερμανική πύλη ειδήσεων RND, επεσήμανε ότι, «σε αντίθεση με την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου , όπου οι πυρηνικές δυνάμεις προσπάθησαν να διατηρήσουν ένα status quo στην Ευρώπη, η σημερινή Ρωσία επιδιώκει ενεργά να αλλάξει το ευρωπαϊκό τοπίο με στρατιωτικά μέσα, όπως αποδεικνύεται από τον συνεχιζόμενο πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας».

«Στη Λετονία, το ξέρουμε πάντα αυτό. Η Ρωσία είναι μια πιθανή απειλή. Για πολλά χρόνια, έχουμε προειδοποιήσει τους φίλους και τους συμμάχους μας ότι η Ρωσία γίνεται ολοένα και πιο πραγματική απειλή. Τώρα, παρακολουθούμε τη Ρωσία να διεξάγει έναν ισχυρό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας για τρίτη συνεχή χρονιά», δήλωσε ο Karins.

Ο Λετονός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη σοβαρότητα της κατάστασης σημειώνοντας ότι η Ρωσία διαθέτει το 40 τοις εκατό του προϋπολογισμού της για την άμυνα και την εσωτερική ασφάλεια, σηματοδοτώντας μια πολεμική πορεία που αποτελεί συνεχή απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης. Υποστήριξε ότι για να αντιμετωπιστεί αυτή η απειλή, η Ευρώπη, μαζί με την Ουκρανία, πρέπει να αναπτύξουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική αποτροπής που θα καλύπτει περίπου 20 χρόνια. «Ζητώ σθεναρά την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής γιατί η Ρωσία θα συνεχίσει να απειλεί την ασφάλεια της Ευρώπης ακόμη και μετά το τέλος αυτού του πολέμου», είπε ο Karins.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments