«Η Ρωσία είναι απειλή, το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί τα εδάφη του!»

0
Dodekanisos

Απολύτως καμία διάθεση να αλλάξει τη στάση του αναφορικά με το ζήτημα της Ουκρανίας, έστω στο ελάχιστο δεν δείχνει ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα όσα είπε μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ της Ανατολικής Γερμανίας. Εκτός του ότι τόνισε ότι η Γερμανία έπαιξε βασικό ρόλο στην παρουσία του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας στη Βαλτική, είπε και τα εξής:

«Η απειλή από τη Ρωσία θα συνεχιστεί και εμείς και οι σύμμαχοί μας αποφασίσαμε πέρυσι να αναπτύξουμε επιπλέον μονάδες στα κράτη της Βαλτικής και να σταθμεύσουμε μόνιμα μια ολόκληρη ταξιαρχία εκεί. Με αυτό, δείχνουμε στη Ρωσία ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του εδάφους των χωρών του ΝΑΤΟ από μια πιθανή επίθεση», είπε ο Σολτς.

Υπενθυμίζουμε ότι η Γερμανία επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα παρεχόμενα όπλα για να στοχεύσει στόχους στο έδαφος της Ρωσίας. Κάνοντας δηλώσεις για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ επεσήμανε τα εξής:

«Αυτό είναι σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο. Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αμυνθεί έναντι αυτών των επιθέσεων. Για τον σκοπό αυτό, μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει όπλα που έχουν παραδοθεί, και από τη Γερμανία, σύμφωνα με τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις της».

Προηγουμένως και οι ΗΠΑ είχαν εγκρίνει τη χρήση αμερικανικών όπλων για στόχους στη Ρωσία σε περιορισμένο βαθμό. Αυτό ισχύει μόνο για αντεπιθέσεις στην άμυνα της πόλης Χάρκοβο στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπως τουλάχιστον ανέφεραν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments