«Η Ρωσία χτίζει πολεμική οικονομία …για να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ!»

0
Dodekanisos

Να αλλάξει την στάση της και να αυξήσει τις χρηματοδοτήσεις της άμυνας και της ασφάλειας καλεί την Ευρώπη η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen. Μιλώντας στους Financial Times επεσήμανε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να περιορίσει τις δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας και τις φορολογικές περικοπές προκειμένου να αποτρέψει μια … «πιο επιθετική Ρωσία Ρωσία» όπως είπε χαρακτηριστικά. Η ίδια πρόσθεσε και τα εξής:
«Η …αφελής Ευρώπη θα πρέπει να αποφύγει τα λάθη της δεκαετίας του 1930 και να εντείνει και να κλιμακώσει την αμυντική της βιομηχανία για να περιορίσει μια ιμπεριαλιστική Ρωσία, η οποία έχει κάνει την Ουκρανία μόνο τον πρώτο της στόχο. Η ελευθερία έχει ένα τίμημα».


«Από ευρωπαϊκή προοπτική πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν έχουμε χρησιμοποιήσει αρκετά χρήματα για τη δική μας άμυνα και ασφάλεια. Στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Δανία και άλλοι είχαν περικόψει τους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς. Όταν το κάναμε αυτό, μπορέσαμε να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα για μειώσεις κοινωνικής πρόνοιας ή φόρων. Πρέπει να ξεκινήσουμε τη συζήτηση ότι αν ο κόσμος αλλάζει προς την κατεύθυνση που νομίζω ότι θα αλλάξει, τότε δεν μπορείτε να ξοδέψετε τη δεκάρα σας, το δολάριο, το ευρώ ή την κορόνα σας δύο φορές».

«Βλέπω μια πιο επιθετική Ρωσία από όλες τις απόψεις, όχι μόνο στην Ουκρανία. Και νομίζω ότι πρέπει να αναρωτηθούμε: είναι ο τελικός προορισμός για τη Ρωσία; Ή μέρος αυτού που θέλουν να επιτύχουν για την οικοδόμηση μιας Μεγάλης Ρωσίας ξανά;».

 «Χτίζουν μια πολεμική οικονομία τώρα στη Ρωσία και σε λίγα χρόνια θα μπορούν να επιτεθούν ή να αμφισβητήσουν μια χώρα του ΝΑΤΟ εάν δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε αποτροπή και άμυνα και αν δεν είμαστε ενωμένοι στο ΝΑΤΟ»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments