Η Ρωσία απέλασε οκτώ Έλληνες διπλωμάτες, ψυχραίνουν και άλλο οι σχέσεις

Ψυχραίνουν και άλλο οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία. Το Ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι η χώρα κήρυξε οκτώ Έλληνες διπλωμάτες  «personae non gratae» και τους έδωσε προθεσμία οκτώ ημερών για να φύγουν από τη χώρα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Έλληνα πρέσβη για τη στάση που κρατάει η Ελλάδα στο θέμα της Ουκρανικής κρίσης αλλά και για την προ μηνών απόφαση να απελαθούν Ρώσοι διπλωμάτες.

Σε απάντηση του το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει τα εξής:

«Εκφράζουμε την έντονη λύπη μας για την απόφαση των ρωσικών Αρχών για την κήρυξη οκτώ στελεχών της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, καθώς και του Γενικού Προξενείου στη Μόσχα, ως personae non grata.
 
Δεν υφίσταται καμία βάση για την απόφαση των ρωσικών Αρχών για την απέλαση μελών του προσωπικού ελληνικής διπλωματικής και προξενικής αρχής στη Ρωσία, τα οποία, διακρινόμενα για τον επαγγελματισμό τους και υψηλό αίσθημα ευθύνης, επιτελούσαν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις προβλέψεις των Συμβάσεων της Βιέννης για τις Διπλωματικές και Προξενικές Σχέσεις.
 
Η Ελλάδα τηρεί στάση αρχής, με γνώμονα το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.
 
Eξυπακούεται ότι η Πρεσβεία στη Μόσχα, καθώς και οι Προξενικές Αρχές στη Ρωσία θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια με όλα τα μέσα στη διάθεση τους προκειμένου να συνεχίσουν να επιτελούν την αποστολή τους υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες
».

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments