«Η Ρωσία αγωνίζεται για έναν νέο πολυκεντρικό κόσμο!»

0
Dodekanisos

Για μια πολυπολική παγκόσμια τάξη η οποία βρίσκεται μάλιστα στο στάδιο της υλοποίησης, όπως είπε, έκανε λόγο με πρόσφατη τοποθέτηση της στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Η ίδια τόνισε και τα εξής:
«Οι έννοιες της ηγεμονίας και της παγκόσμιας κυριαρχίας, στις οποίες προσκολλάται η Συλλογική Δύση, δεν έχουν θέση στην πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων – η οποία ήδη γίνεται πραγματικότητα. Η Ρωσία σκοπεύει να αγωνιστεί για έναν νέο πολυκεντρικό κόσμο».

«Οι δυτικές κυβερνήσεις αντιστέκονται στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν ήδη ξεκινήσει όσον αφορά την αυτοοργάνωση των εθνών και τις αλληλεπιδράσεις τους με άλλες πολιτείες. Μιλάμε για πολυκεντρισμό, απομάκρυνση από τα προηγούμενα πρότυπα. Βλέπουμε την απεγνωσμένη αντίσταση της Συλλογικής Δύσης».
«Βλέπουν τον κανόνα διαφορετικά, ως δική τους κυριαρχία, ως παγκόσμια τάξη πραγμάτων που βασίζεται σε έναν κανόνα και ότι πρέπει να κυριαρχούν όπως πριν. Η ορμή για κυριαρχία οδήγησε την ανθρωπότητα μόνο σε τερατώδεις τραγωδίες, συμπεριλαμβανομένης της αποικιοκρατίας και του ναζισμού», είπε.
Σήμερα είναι ο ηγεμονισμός, μια εμμονή με την κυριαρχία, μια οδυνηρή ψευδομεσιανική ιδέα της παγκόσμιας αποστολής [της Δύσης]… Αλλά ούτε οι άνθρωποι ούτε τα κράτη μπορούν να δηλώνουν ιεραπόστολοι, μόνο η ιστορία μπορεί να αποδείξει αν η αποστολή τους ήταν καλή ή βασίστηκε σε ανθυγιεινές ιδέες », τόνισε η Ζαχάροβα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments