Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Η Ρόδος των μπαράζ

Η Ρόδος των μπαράζ

0
rodos_omada_dimotiko_stadio
Dodekanisos
Του Χρήστου Γρουίτση

Η Ρόδος χρειάζεται μόνο τη νίκη στον Πύργο κόντρα στον Πανηλειακό στην τελευταία αγωνιστική της Football League 2 και παράλληλα μη νίκη του Βύζαντα Μεγάρων στο ντέρμπι με τον Ηρακλή Ψαχνών για να «κλειδώσει» τη συμμετοχή της στα πλέι οφ για την άνοδο στη Football League. Αν αυτό επιτευχθεί από τα «ελάφια», θα πρόκειται για την έκτη συμμετοχή της Ρόδου στην ιστορία της σε αγώνες μπαράζ ανόδου ή παραμονής για τα εθνικά πρωταθλήματα. Το News12.gr σας παρουσιάζει τις προηγούμενες συμμετοχές των «πρασίνων» σε αγώνες μπαράζ στα εθνικά πρωταθλήματα:

«Πρασίνισε» το Ηράκλειο
Το τέλος της σεζόν 1980/81 και ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι είχε υποβιβαστεί από την Α’ Εθνική, βρήκε τη Ρόδο να ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του νότιου ομίλου της Β’ Εθνικής με το Αιγάλεω με 55 βαθμούς. Η διοργανώτρια αρχή όρισε τον αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην Α’ Εθνική μεταξύ των δύο ομάδων στο «Γεντί Κουλέ» και φυσικά ο κόσμος της Ρόδου έδωσε βροντερό παρών, ταξιδεύοντας κατά χιλιάδες στην Κρήτη. Το ματς ήταν αμφίρροπο, και μοιραία το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Οι ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση και εκεί μίλησε η κλάση του Κώστα Παπαοικονόμου. Με ένα εξαιρετικό τακουνάκι το 106ο λεπτό ο μέσος της Ρόδου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα του Αιγάλεω, Μυλωνά, και χάρισε στην ομάδα του την άνοδο στην Α’ Εθνική. Η σύνθεση της Ρόδου σε εκείνο το ματς: Δοξάκης, Καλαιτζίδης, Διακονικολάου, Χατζηαχμέτ, Πιάς, Ρήγας, Χάσταλης (91’ Καραντάνης), Παπαοικονόμου, Πεπές, Εγγλέζος (50’ Παπαιωάννου), Σκαρτάδος.

Άνετα και ξεκούραστα
Την περίοδο 2002/03 η Ρόδος κατακτά το πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής στον όμιλο της και διεκδικεί την άνοδο στη Γ’ Εθνική μέσω αγώνα μπαράζ. Η κλήρωση φέρνει στο δρόμο των «ελαφιών» τον Πιερικό, τον οποίο και θα αντιμετωπίσουν στις 21 Ιουνίου 2003 στο γήπεδο της Καισαριανής.
Οι «πράσινοι» δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα για να κάμψουν την αντίσταση της ομάδας της Κατερίνης και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή τους βρήκε να πανηγυρίζουν μαζί με τον κόσμο τους την επιστροφή στη Γ’ Εθνική. Σκόρερ για τη Ρόδο οι Γιώργος Καντιμοίρης (15’) και Ντιογκένους (69’).
Η σύνθεση της Ρόδου στο μπαράζ με τον Πιερικό: Θέμελης, Μαλλιάκας (83’ Κοσανδιανός), Μπιγκό, Βασιλόπουλος, Πάττας, Γιόνοβιτς, Ναλμπάντης, Γ. Καντιμοίρης, Ντιογκένους (87’ Καλημέρης), Μοσχής, Μαίλης (62’ Σ. Καντιμοίρης).

Έπαιζε κόντρα σε 12
Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής της περιόδου 2006/07 ολοκληρώνεται με τη Ρόδο να τερματίζει στη δεύτερη θέση του ομίλου της, πίσω από την Ηλιούπολη, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσει αγώνα μπαράζ για να ανέβει στη Β’ Εθνική. Αντίπαλος των «ελαφιών» στο ματς του Περιστερίου στις 17 Ιουνίου 2007 ο Ολυμπιακός Βόλου.
Το γήπεδο κατακλύζεται από φιλάθλους και των δύο ομάδων, όμως η ομάδα του Βόλου είχε ακόμα έναν σύμμαχο. Ο λόγος για τον διαιτητή Σκουφίτσα, από τον οποίο η Ρόδος έχει σοβαρά παράπονα, καθώς την αδίκησε μην επιτρέποντας της να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την άνοδο. Ο Ολυμπιακός επικρατεί με 2-1 χάρις στα γκολ των Τσαγγάρη (20’) και Μπουντούρη (72’ πέναλτι) και ενώ η Ρόδος μείωσε με τον Κορομπόκη (80’ πέναλτι). Μετά τη λήξη ακολουθούν επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ ο διαιτητής Σκουφίτσας τέθηκε εκτός πινάκων…
Η Ρόδος παρατάχθηκε κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου με τους: Παπαδόπουλο, Μαλλιάκα, Τρούλλη, Μακρυδημήτρη, Κύρου (78’ Σ. Καντιμοίρης), Δανά, Δερμιτζάκη (59’ Κορομπόκης), Μπεμπή, Καρκαλέτση (46’ Μπαλογιάννης), Γ. Καντιμοίρη, Τσιαντούλη.

Την ανέβασε η…Καλαμαριά
Πριν από δύο χρόνια η Ρόδος κατέλαβε και πάλι τη δεύτερη θέση στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, με αποτέλεσμα να βρεθεί και πάλι στα μπαράζ για την άνοδο στη Β’ Εθνική. Αντίπαλος αυτή τη φορά ο Παναιτωλικός στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης στις 23 Μαίου 2009.
Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρόμαντσουκ στο 5ο λεπτό έδωσε στα «ελάφια» το προβάδισμα, το οποίο και διατηρήθηκε μέχρι το 83’. Σε εκείνο το σημείο ο Καραμαλίκης ισοφάρισε για την ομάδα του Αγρινίου, ενώ ο Παλαιολόγος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη νίκη στον Παναιτωλικό προκαλώντας «εμφράγματα» στους «πράσινους». Τελικά, η αδυναμία του Απόλλωνα Καλαμαριάς να συμμετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, λόγω οικονομικών προβλημάτων, έδωσε την πολυπόθητη άνοδο στη Ρόδο.
Οι παίκτες που αγωνίσθηκαν στο μπαράζ με τον Παναιτωλικό ήταν οι: Παναγιωτόπουλος, Μερεσιώτης(60′ Αντωνίου), Μαλλιάκας, Πελέκης, Χαλούλος, Παπαδόπουλος, Ζαχαράτος, Γκιγκάνι(78′ Μπιμπίρης), Λιοσάτος, Ρόμαντσουκ(67′ Μαϊλης), Τριχιάς.

Καταδικαστικές ισοπαλίες
Την περυσινή αγωνιστική περίοδο, η Ρόδος αναγκάστηκε να παίξει στα νεοσύστατα πλέι άουτ της Β’ Εθνικής για να εξασφαλίσει την παραμονή της στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας. Στη διαδικασία πήραν επίσης μέρος οι Θρασύβουλος, Δόξα Δράμας και Ιωνικός με την ειδική βαθμολογία που είχε διαμορφωθεί πριν την έναρξη των αγώνων να βρίσκει τη Ρόδο με ντεζαβαντάζ έναντι των άλλων ομάδων, αφού ξεκίνησε χωρίς βαθμό, ενώ οι Θρασύβουλος και Δόξα Δράμας είχαν από δύο και ο Ιωνικός έναν. Η ομάδα της πόλης μας αναδείχθηκε πέντε φορές ισόπαλη στα έξι ματς που έδωσε και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα κατετάγη στην τελευταία θέση με πέντε βαθμούς και υποβιβάστηκε.
23 Μαΐου 2010: Ρόδος-Δόξα Δράμας     1-1
26 Μαΐου 2010: Ιωνικός-Ρόδος        1-1
30 Μαΐου 2010: Ρόδος-Θρασύβουλος    1-1
2 Ιουνίου 2010: Θρασύβουλος-Ρόδος        3-2
6 Ιουνίου 2010: Δόξα Δράμας-Ρόδος     1-1
9 Ιουνίου 2010: Ρόδος-Ιωνικός          1-1
Η βαθμολογία των πλέι άουτ:
Δόξα Δράμας        11
Θρασύβουλος        10
Ιωνικός        9
Ρόδος            5

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments