Αρχική Video ρετρό Η Ρόδος έγραψε ιστορία στην Κρήτη (video)

Η Ρόδος έγραψε ιστορία στην Κρήτη (video)

1
mparaz2
Dodekanisos

 

Η Κυριακή 7η Ιουνίου του 1981 θα μείνει βαθιά χαραγμένη στις μνήμες των φιλάθλων της Δωδεκανήσου. Είναι η ημέρα όπου η Ρόδος κέρδισε με 1 – 0 το Αιγάλεω στο ουδέτερο γήπεδο του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και κατάφερε να επιστρέψει στην Α’ Εθνική Κατηγορία. Ήταν ένα ιστορικό μπαράζ το οποίο κρίθηκε στην παράταση (στο 106’) χάρις σε ένα γκολ του αείμνηστου Κώστα Παπαοικονόμου το οποίο το σημείωσε με τακουνάκι μετά από σέντρα του Ρήγα από τα δεξιά. Χιλιάδες φίλαθλοι από τη Ρόδο ταξίδεψαν με το πλοίο «Κάμειρος» για να βρεθούν κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα. Οι φίλαθλοι της Ρόιδου κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας και οπωσδήποτε έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αξέχαστη και πολύ μεγάλη νίκη της Ρόδου.
Το παιχνίδι είχε διαιτητεύσει ο αείμνηστος Βασσάρας και «βοηθοί» του ήταν οι κ. Ζλατάνος και Βουράκης.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΡΟΔΟΣ: Δοξάκης, Καλαϊτζίδης, Σκαρτάδος, Διακονικολάου, Χατζηαχμέτ, Πιάς, Ρήγας Χάσταλης (91’ Καραντάνης), Παπαοικονόμου, Πεπές, Εγγλέζος (50’ λ.τ. Παπαιωάννου)
ΑΙΓΑΛΕΩ: Μυλωνάς, Κατσικογιάννης (50’ λ.τ. Πάτσης), Παπαιωάννου, Πιλάβης, Μαργιόλης, Αραμπατζής (110’ Γουντής), Τσίκας, Κωνσταντόπουλος, Χατζησκουλίδης, Πηγαδίτης, Παϊσανίδης
Το ιστορικό μπαράζ σε video
Το news12 αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον Τσαμπίκο Σταυρούλη ο οποίος μας εμπιστεύθηκε το ιστορικό πραγματικά video το οποίο τραβήχτηκε από τον ίδιο. Ο κ. Σταυρούλης είναι φανατικός φίλος της Ρόδου και τότε είχε ταξιδέψει έως την Κρήτη προκειμένου να καταγράψει σε video τις προσπάθειες των παικτών του Μιχάλη Μπέλη. Το news12 βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να σας δείξει μερικά σημαντικά αποσπάσματα από εκείνο το μπαράζ (στη διάθεση μας είναι και ολόκληρο το παιχνίδι). Δείτε λοιπόν σε τρία video την αναχώρηση των φιλάθλων από το λιμάνι της Ρόδου με το πλοίο «Κάμειρος», την ατμόσφαιρα στο γήπεδο πριν από το παιχνίδι και μια μεγάλη ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των παικτών, την είσοδο της ομάδας της Ρόδου στον αγωνιστικό χώρο, τα καλύτερα στιγμιότυπα και φυσικά το ιστορικό γκολ καθώς και το «τρελό» πανηγύρι που ακολούθησε αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης.
Δημήτρης Δραγάτης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
10 years ago

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΦΙΛΕ,ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.ΜΕ ΠΗΡΑΝΕ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ….ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ.ΒΕΒΑΙΑ ΗΜΟΥΝ ΜΕΣΑ, ΠΑΙΔΑΚΙ 14 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ.ΙΣΩΣ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ.ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ.ΦΟΡΤΣΑ ΡΟΔΟΣ ΟΛΕ!!!!!!!!!!!!!!