Αρχική Αθλητικά νέα Η Ρίβερ Πλέιτ του Μαρσέλο Γκαγιάρδο πρωταθλήτρια Αργεντινής

Η Ρίβερ Πλέιτ του Μαρσέλο Γκαγιάρδο πρωταθλήτρια Αργεντινής

0
Dodekanisos

Ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο και οι φίλαθλοι της Ρίβερ Πλέιτ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά τη χθεσινή νίκη επί της Ρασίνγκ με 4-0. Με τους τρεις αυτούς βαθμούς η Ρίβερ είναι με κάθε επισημότητα η νέα πρωταθλήτρια Αργεντινής τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

«Κάηκε» το Μπουένος Άιρες

Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Μαρσέλο Γκαγιάρδο αποσπάστηκε 12 βαθμούς από τους διώκτες της, διαφορά που της χάρισε τον τίτλο. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε χιλιάδες φιλάθλους των «εκατομμυριούχων» να πανηγυρίζουν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, με την πρωτεύουσα την Αργεντινής να θυμίζει «μεθυσμένη» πολιτεία! 

Οι οπαδοί της Ρίβερ Πλέιτ πανηγυρίζουν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες την κατάκτηση του πρωταθλήματος © 2021 RODRIGO ABD / AP IMAGES

Η «γαρνιτούρα» σε ένα τέλειο «Last Dance»(;)

Ο συγκεκριμένος τίτλος έρχεται να προστεθεί ως η «γαρνιτούρα» σε μία άκρως επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ δύο πλευρών που κυριαρχεί αμοιβαία σχέση αγάπης. Του Μαρσέλο Γκαγιάρδο και της Ρίβερ Πλέιτ. Περίπου πριν από έναν χρόνο είχαμε αναφερθεί στον Γκαγιάρδο που… άλλαξε τη Ρίβερ Πλέιτ.

Ο Γκαγιάρδο ανέλαβε την Ρίβερ το 2014. Μια Ρίβερ που προερχόταν από την απόλυτη «ντροπή» στην ιστορία της. Μία ομάδα που παρά την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία, προσπαθούσε να ξεπεράσει το «σοκ» του υποβιβασμού στην Β’ κατηγορία πριν δύο χρόνια.

Οι 13 τίτλοι που έχει κατακτήσει η Ρίβερ Πλέιτ με τον Μαρσέλο Γκαγιάρδο. Πηγή: ole.com.ar

Το 2019 έγινε ο πιο πετυχημένος τεχνικός στην ιστορία της μεγάλης του αγάπης, όταν πανηγύρισε τον 12ο τίτλο του μέσα σε 5 (ολογράφως πέντε) μόλις χρόνια. Μέσα σε αυτά τα άκρως πετυχημένα χρόνια, ο Γκαγιάρδο μετέτρεψε τη Ρίβερ σε «φόβητρο» στην Λατινική Αμερική, κατακτώντας τα πάντα μαζί της. Τα πάντα… εκτός από το πολυπόθητο πρωτάθλημα. Εχθές ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο πρόσθεσε στη συλλογή του και το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε, το πρωτάθλημα Αργεντινής. Mετά το τέλος δήλωσε: «Έχω δώσει τα πάντα για αυτή την ομάδα μέχρι και σήμερα. Τώρα θα σκεφτώ το μέλλον μου. Ίσως χρειαστεί να πάρω την πιο δύσκολη απόφαση στη ζωή μου». 13ος τίτλος για τον Γκαγιάρδο, 68ος για τη Ρίβερ και το καλύτερο «Last Dance»(;) μιας άκρως πετυχημένης συνεργασίας! 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments