Αρχική Στήλες Απόψεις Η ψυχή… δίδαξε τακτική!

Η ψυχή… δίδαξε τακτική!

0
Dodekanisos

Του Παναγιώτη Ψαρράκου

Τελικά όσοι κατάφεραν να δουν το ντέρμπι προσπάθησαν να ανακαλύψουν και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός ναι μεν προηγήθηκε, αλλά… Το πράγμα πήγαινε για την νίκη ενός εκ των δύο… όπως και έγινε!
Σίγουρα η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου έδινε ως φαβορί τον Ολυμπιακό, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μετράει. Ο Παναθηναϊκός με τον Τζιμπρίλ Σισέ κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Σε ένα παιχνίδι όχι τόσο κακό για ντέρμπι, αλλά δίχως επεισόδια. Αυτό λέει πολλά. Ένας αγώνας όπου μόνο οι παίκτες που έπαιξαν με ψυχή, κατάφεραν να αναδειχθούν, με πολλά λάθη όμως και από τις δύο μεριές. Ας αρχίσουμε όμως να ξετυλίγουμε το κουβάρι του αγώνα!
Στο πρώτο ημίχρονο, όπως προείπα, ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου κατά την διάρκεια του πρώτου 45αλέπτου. Με μία ωραία ενέργεια ο Μιραλάς έκανε και το 1-0. Το θέμα όμως, δεν είναι το γκολ, αλλά ο Γκοβού. Στην αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού, πάνω στον Γάλλο, λειτούργησαν πάρα πολύ καλά και ο Ραούλ Μπράβο και οι βοήθειες που έδινε ο Ριέρα. Οπότε; Τι έπρεπε να γίνει; Το απλό! Να βγει ο Γάλλος. Πράγματι, ο Γάλλος βγήκε την θέση του πήρε ο Λουίς Γκαρσία. Ο Παναθηναϊκός, πήρε κινήσεις από τον Ισπανό, όχι όσες περίμενε και ο Σίσε, βοήθησε και ο Στέργος Μαρίνος που μπήκε στην θέση του αρκετά κακού Κώστα Κατσουράνη και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.
Στο δεύτερο ημίχρονο,ο Ολυμπιακός μουδιασμένος, δεν αντέδρασε σε καμία φάση, η άμυνα του ήταν κενή, μιας και οι δύο στόπερ ξέχναγαν να γυρίσουν και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους πράσινους. Ο Σισέ χωρίς τον παίκτη που έπρεπε να είναι δίπλα του, κάνει το 1-1 και το 2-1 με λάθος αυτού που έπρεπε να τον μαρκάρει. Ήρθε από… το εξωτερικό, τον έκοψε και σωστά ο Κάκος δίνει πέναλτι. Οπότε δεν πρέπει να λέμε τι έγινε στο ντέρμπι και νίκησε ο Παναθηναϊκός ή έχασε ο Ολυμπιακός, αλλά τι λάθη έγιναν και πως πρέπει να τα αντιμετωπίσει. Από την άλλη στον Παναθηναϊκό, ένα πράγμα πρέπει να γίνει… Να τους εμψυχώνει μόνο ο Σισέ!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments