Αρχική Videos Η πλειοψηφία των Αυστριακών παραμένει κατά της ένταξης στο ΝΑΤΟ

Η πλειοψηφία των Αυστριακών παραμένει κατά της ένταξης στο ΝΑΤΟ

0

Η πλειοψηφία των Αυστριακών παραμένει κατά της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της έρευνας που έκανε η Αυστριακή Εταιρεία Ευρωπαϊκής Πολιτικής (ÖGfE), τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν ότι το 61 τοις εκατό είναι κατά της ένταξης στο ΝΑΤΟ, ενώ μόνο το 21 τοις εκατό είναι υπέρ.

Το 19% των ερωτηθέντων αρνήθηκε να σχολιάσει. Σύμφωνα με την εταιρεία, η γνώμη για αυτό το θέμα παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό σταθερή τα τελευταία τρία χρόνια, παρά τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το 67% των Αυστριακών τάσσεται υπέρ της εντατικοποίησης της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ζητήματα πολιτικής ασφάλειας και άμυνας. Το 20 τοις εκατό είναι της αντίθετης γνώμης, το 13 τοις εκατό δεν σχολίασε αυτό.

Η αυστριακή ουδετερότητα ήταν θεμελιώδες στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής της Αυστρίας από τότε που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου 1955 ως προϋπόθεση για την αποχώρηση των νικηφόρων δυνάμεων κατοχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από την Αυστρία την προηγούμενη μέρα. Ωστόσο, η Αυστρία έχει επεκτείνει σημαντικά τις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ από τότε. Η Αυστρία συμμετέχει στη Σύμπραξη για την Ειρήνη (PfP) από το 1995 και στο Ευρωατλαντικό Συμβούλιο Εταιρικής Σχέσης (EAPC) από το 1997. Η Αυστρία συμμετέχει επίσης σε διάφορες επιχειρήσεις υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ και επιπλέον, διπλωμάτες από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας και ειδικοί από την αυστριακή στρατιωτική αντιπροσωπεία (BMLVS) εργάζονται στην αυστριακή αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments