Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Η Περιφέρεια στηρίζει το Κέντρο Ελπίδα και τις Κοινωνικές Δομές

Η Περιφέρεια στηρίζει το Κέντρο Ελπίδα και τις Κοινωνικές Δομές

0
Dodekanisos

Αυτές τις δύσκολες ώρες, η Περιφερειακή Αρχή εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού και αυτό αποδεικνύεται με τα έργα και τις αποφάσεις του Περιφερειάρχη, της Οικονομικής Επιτροπής και συνολικά της Περιφερειακής Αρχής. Μαζί με τα στελέχη των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που εξακολουθούν να εργάζονται με αμείωτους ρυθμούς και ακόμα εντονότερα εκπονούνται σχέδια, μελέτες, διαγωνισμοί, λαμβάνονται αποφάσεις και πραγματοποιούνται δράσεις που στηρίζουν την κοινωνία που δοκιμάζεται, την δημόσια υγεία, τα μέτρα προφύλαξης κατά του Covid-19 και τις κοινωνικές δομές.

Στο πλαίσιο αυτό και με αυτούς τους στόχους, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε πως βασικό μέλημα και στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η στήριξη, με κάθε τρόπο των κοινωνικών δομών, προκειμένου αυτές να συνεχίσουν να επιτελούν το πολύτιμο κοινωνικό τους έργο.

Στην κατεύθυνση αυτή η Περιφέρεια παρατείνει τη χρηματοδότηση του Κέντρου “Ελπίδα”, που φιλοξενεί και φροντίζει παιδιά με νοητική υστέρηση και σύνδρομο down στην Ρόδο. Διπλασιάζει την χρηματοδότηση και τους πόρους για την κάλυψη των αναγκών, στο ύψος του 1,15 εκατ. €, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Διασφαλίζει την πλήρη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Ελπίδα».

Αναγνωρίζοντας το ανεκτίμητο κοινωνικό έργο που επιτελεί το Κέντρο «Ελπίδα», ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την απόφαση παράτασης της χρηματοδότησης της λειτουργίας του μέχρι και τις 30/10/2023, με το ποσό των 1.152.000 € συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς των παιδιών που φιλοξενεί, απαλλάσσοντας τους υπευθύνους αλλά και τις οικογένειές τους από το άγχος της βιωσιμότητας της δομής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης επισκέφτηκε το Κέντρο Ελπίδα που βρίσκεται πλησίον της Νέας Μαρίνας Ρόδου, παραπλεύρως του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, που φιλοξενεί σήμερα 21 παιδιά με νοητική υστέρηση, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους ωφελούμενούς του. Την μεταφορά των παιδιών από και προς το Κέντρο, με δικό του μεταφορικό μέσο. Την διαμονή και διατροφή (τις εργάσιμες ημέρες, από τις 7:00πμ έως τις 3:00 μμ). Πρόγραμμα πράξεων ειδικής αγωγής, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ΑμεΑ (φυσικοθεραπείες και άλλα). Παροχή ατομικής ή και ομαδικής άσκησης. Εκπαίδευση των παιδιών στην αυτοεξυπηρέτηση και την εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής. Δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες κοινωνικοποίησής τους και συμμετοχή τους σε προγράμματα ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Ειδικότερα στον τομέα της άθλησης, τα παιδιά και οι ωφελούμενοι του Κέντρου, αλλά και η διοίκηση, είναι πολύ περήφανη διότι σε όλους τους Special αθλητικούς αγώνες διακρίνονται έχοντας αποσπάσει πολλά χρυσά μετάλλια πανελληνίως και διεθνώς και έχουν ανεβεί στο βάθρο κατ’ επανάληψη.

Τον κ. Φλεβάρη υποδέχτηκε θερμά στο Κέντρο Ελπίδα η Πρόεδρος και ψυχή του Κέντρου κυρία Σταυρούλα Καπούλα που εμπνεύστηκε και ίδρυσε την «φωλιά» αυτή για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, δεκαετίες πριν, όταν επέστρεψε από την Γερμανία όπου εργαζόταν, έχοντας αυξημένη ευαισθησία ως μητέρα η ίδια, παιδιού με σύνδρομο down.

Η Πρόεδρος του Κέντρου ιδιαίτερα συγκινημένη, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της. Πέραν τούτου θα εκδοθεί ευχαριστήριο και δελτίο τύπου και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, τα παιδιά του Κέντρου θα επισκεφτούν τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για το δικό τους ευχαριστώ.

Ο κ. Φλεβάρης που επί σειρά ετών, πριν ακόμα εκλεγεί στην Περιφέρεια, στηρίζει τις δράσεις του Κέντρου Ελπίδα, ενημερώθηκε για τα παιδιά του Κέντρου που αυτό το διάστημα βρίσκονται στο σπίτι τους, λόγω των μέτρων, αλλά και για την εσωτερική λειτουργία της δομής. Η κυρία Καπούλα ανέφερε χαρακτηριστικά πως όλα τα παιδιά ανυπομονούν να τελειώσει η πρωτόγνωρη μάστιγα του κορωνοϊού και να επιστρέψουν στο Κέντρο γιατί πραγματικά εκεί είναι η «φωλιά» τους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments