Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Η παράνοια της Super League 2 και η περίπτωση της Καβάλας

Η παράνοια της Super League 2 και η περίπτωση της Καβάλας

0
ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 / Facebook
Dodekanisos

Δεν είναι κρυφό μυστικό ότι -ειδικά- το φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 θα μείνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας του Ελληνικού, αλλά και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Φυσικά για τους λάθος λόγους. Καθώς ο τρόπος με τον οποίο ο Λευτέρης Αυγενάκης το καλοκαίρι επιχείρησε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος δημιούργησε καταστάσεις που θα μνημονεύονται για πάρα πολλά χρόνια. Και πέρα από αυτό μέσα από την περίφημη αναδιάρθρωση προέκυψε ένα πρωτάθλημα τύπου «Squid Game» (όπως έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερο κείμενό μας). Η πλέον χαρακτηριστική κατάσταση αφορά αυτή που βιώνει ένας ιστορικός σύλλογος, η Καβάλα. Η μακεδονική ΠΑΕ για να εξέλθει από το αδιέξοδο της αφαίρεσης βαθμών επειδή δεν καθίστατο δυνατό να κατεβεί στις αναμετρήσεις της, αποφάσισε, μέχρι τον Ιανουάριο που θα αποκτήσει το δικαίωμα των μεταγραφών, να συστήσει μια ομάδα 16 ποδοσφαιριστών. Από τους οποίους όμως μόνον οι τρεις είχαν από πέρυσι σχέση με την Καβάλα και με ποδοσφαιρικό σύλλογο γενικότερα! 

«Είναι απλά Καβαλιώτες και θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα»

«Στο παιχνίδι με τον Απόλλων Πόντου δεν κατεβήκαμε γιατί δεν είχαμε ούτε ένα επαγγελματικό δελτίο. Αυτό όπως και το παιχνίδι με την Καρδίτσα θα πάρουν τη δικαστική οδό. Στο δεύτερο ματς, με την Καρδίτσα, τα δελτία είχαν έρθει, αλλά τα παιδιά είχαν κάνει πρώτη εγγραφή. Δηλαδή, δεν είχαν ποτέ πριν ποδοσφαιρικό δελτίο σε ερασιτεχνικό σωματείο. Είχαμε δηλώσει παιδιά από τον χώρο του μπάσκετ και του kick boxing. Από τους 16 αθλητές οι τρεις είναι ποδοσφαιριστές. Είναι απλά Καβαλιώτες και θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Θα πάμε έτσι μέχρι τέλη Δεκεμβρίου για να μην τρώμε μείον βαθμούς, όταν και θα μπορούμε να κάνουμε ξανά μεταγραφές», εξηγεί ο γενικός αρχηγός της Καβάλας, Γιώργος Μανάφης.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί η Καβάλα χρειάστηκε μια απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και μια αίτηση θεραπείας προς την ΕΕΑ για να εξασφαλίσει αδειοδότηση. Ωστόσο, όταν την έλαβε, είχε κλείσει η μεταγραφική περίοδος. Επιπροσθέτως επειδή ήταν ΠΑΕ και όχι ερασιτεχνικό σωματείο, όπως η Ζάκυνθος, δεν μπορούσε να προωθήσει παιδιά από την Κ19 και τις ακαδημίες της συνολικά. Γι’ αυτό στράφηκε σε νεαρούς Καβαλιώτες που έχουν το ποδόσφαιρο απλά ως χόμπι και ασχολούνται και με άλλα αθλήματα.

Η Καβάλα, όταν λάμβανε την συγκεκριμένη απόφαση γνώριζε πολύ καλά ότι οι αντίπαλοι της θα την αντιμετωπίσουν ως κανονικό σωματείο. Επίσης γνώριζε ότι ο κίνδυνος πρωτοφανών διασυρμών θα είναι ορατός. Από την Κυριακή (21/11), στο ματς με τον Πιερικό στην Κατερίνη οι «φόβοι» της Καβάλας επιβεβαιώθηκαν, καθώς υπέστη ήττα με το βαρύ 7-0. Ενώ στην εμβόλιμη αγωνιστική της Τετάρτης (24/11), ακολούθησε νέα συντριβή αυτή την φορά με 0-6 και εντός έδρας από την Ξάνθη. 

Πέρα από την έκταση του σκορ, η αναμέτρηση θα μείνει στην ιστορία και για έναν άλλο λόγο. Η Καβάλα κόντρα στην Ξάνθη παρατάχθηκε με δεκάδα και όχι ενδεκάδα. Ο ενδέκατος ήταν στα αποδυτήρια ωστόσο δεν μπορούσε να αρχίσει το ματς με τους συμπαίκτες του.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Θεόδωρος Ταχματζίδης έδινε μάθημα εξ αποστάσεως στα αποδυτήρια! Έτσι η Καβάλα αναγκάστηκε να αρχίσει την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές με την αριθμητική ισορροπία να επανέρχεται στο 20ο λεπτό με την Ξάνθη να προηγείται ήδη με 3-0.

Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο είναι το γεγονός ότι άπαντες προσπαθούν να αντιληφθούν βάζοντας μπροστά την κοινή λογική γιατί η Super League 2 δεν συναίνεσε στο αίτημα της ΠΑΕ να αναβάλει όλα τα παιχνίδια της μέχρι τον Ιανουάριο. Έτσι ώστε να έχει κατορθώσει η μακεδονική ΠΑΕ να στήσει μία κανονική επαγγελματική ομάδα. Σκέφτομαι με το φτωχό μου μυαλό, δεν αλλοιώνεται το πρωτάθλημα με το να κατεβαίνει ένας… σύλλογος με μη σχετικούς με το ποδόσφαιρο στις πρώτες αγωνιστικές και ορισμένοι αντίπαλοί της να έχουν δεδομένους τρεις βαθμούς και μάλιστα χωρίς να ιδρώσουν…; Τέλος προσθέτω την ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύνδεσμος «Che Guevara Club» του Πανσερραϊκού και τα σχόλια σε εσάς.

Αναλυτικά

«Σε ένα Ελληνικό ποδόσφαιρο, πάνω στο οποίο ασελγούν καθημερινά διάφοροι τυχάρπαστοι τυχοδιώκτες, σε μια 2η Εθνική κατηγορία στην οποία φτάσαμε Δεκέμβρη για να υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη και ακόμα εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, υπάρχουν κάποιες χαραμάδες ελπίδας.
 
Η ομάδα του ΑΟ Καβάλας αγωνίζεται με ένα σύνολο αποτελούμενο από παιδιά του Νομού, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν έχουν σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά με άλλα αθλήματα. Ξέρουν ότι θα χάσουν στα παιχνίδια και μάλλον εύκολα, όμως διάλεξαν να παλέψουν, να αθληθούν, να αγωνιστούν.
 
Ένας από αυτούς τους νεαρούς παίχτες, χθες , σύμφωνα με τις αθλητικές ιστοσελίδες, μέσα σε 90 λεπτά πρόλαβε να συμμετάσχει σε μάθημα της σχολής του εξ’ αποστάσεως και να ιδρώσει και τη φανέλα. Πρόλαβε σε 90 λεπτά να τιμήσει την πόλη του, την παιδεία και πάνω από όλα τον εαυτό του.
 
Για κάθε λαμόγιο που λυμαίνεται το αγαπημένο μας άθλημα, θα υπάρχει πάντα ένας μάγκας σαν εσένα ρε φίλε. Καλούς αγώνες και καλό πτυχίο!»
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments