Αρχική Videos Η πανδημία του κορονοϊού διπλασίασε την περιουσία των πλουσίων

Η πανδημία του κορονοϊού διπλασίασε την περιουσία των πλουσίων

0
Ο Ίλον Μασκ ιδρυτής της Tesla. Φωτογραφία: Aly Song/Reuters
Dodekanisos

O κορονοϊός διπλασίασε την περιουσία των πλουσίων και φτώχυνε τους φτωχούς! Δύο φορές μεγαλύτερη έγινε η περιουσία των δέκα πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο στην εποχή του κορονοϊού. Ενώ την ίδια στιγμή τα εισοδήματα του 99% της ανθρωπότητας μειώθηκαν σημαντικά. Τα συμπεράσματα αυτά υπάρχουν σε μια έκθεση της Oxfam που δημοσιεύτηκε και οπωσδήποτε σοκάρουν.

«Η ενίσχυση των οικονομικών ανισοτήτων, των φυλετικών ανισοτήτων, των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων και μεταξύ κρατών καταστρέφουν τον κόσμο μας» κατήγγειλε η μη κυβερνητική οργάνωση στην έκθεσή της με τίτλο «Inequality Kills» («Η ανισότητα σκοτώνει»).

Ανάμεσα στους δέκα πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο είναι ο Ίλον Μασκ, επικεφαλής της Tesla, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο Μπερνάρ Αρνό της LVHM, ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ της Facebook, o Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway και ο Λάρι Έλισον της Oracle. Τα ονόματα αυτά αναφέρει το περιοδικό Forbes σε ειδικό άρθρο του.

Στην έκθεση, αναφέρονται και τα εξής: «Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ακραία φτώχεια μέσω της προοδευτικής φορολόγησης και των δημόσιων και δωρεάν συστημάτων υγείας για όλους. Δεν πρέπει να παρεμποδίζεται η δημιουργία συνδικάτων και θα πρέπει να αρθούν τα πνευματικά δικαιώματα για τα εμβόλια».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments