Αρχική Αθλητικά νέα Η Παλμέιρας του Φερέιρα για 2η σερί χρονιά νικήτρια του Libertadores

Η Παλμέιρας του Φερέιρα για 2η σερί χρονιά νικήτρια του Libertadores

0
Dodekanisos

Η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα το έκανε ξανά διατηρώντας… τα σκήπτρα της στη Νότια Αμερική. Η «Βερντάο» νίκησε στον συναρπαστικό τελικό του Copa Libertadores τη Φλαμένγκο με 2-1 στην παράταση, κατακτώντας τον τίτλο για δεύτερη σερί χρονιά. Πρωταθλήτρια του Libertadores είχε στεφθεί και πέρυσι (2020), έχοντας επιβληθεί στον τελικό μιας άλλης Βραζιλιάνικης ομάδας, της Σάντος.

Η Παλμέιρας του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, έφτασε τα τρία τρόπαια στη διοργάνωση και μάλιστα αναδείχθηκε στην πρώτη ομάδα που διατήρησε τον τίτλο στο θεσμό έπειτα από την Μπόκα το 2001. Έπιασε τις Σάο Πάουλο, Σάντος και Γκρέμιο στην κορυφή των τροπαιούχων από τη Βραζιλία και ανάγκασε τη Φλαμένγκο να υποστεί την πρώτη ήττα σε τελικό Copa Libertadores. Ταυτόχρονα, κέρδισε θέση για το επόμενο Copa Libertadores, το Recopa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Παραναένσε που κατέκτησε το Copa Sudamericana και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ο τελικός διεξήχθη σε ένα από τα διάσημα γήπεδα του πλανήτη, το θρυλικό «Centenario» του Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης και η Παλμέιρας προηγήθηκε 1-0 στο ημίχρονο με γκολ του Ραφαέλ Βέιγα μόλις στο 5ο λεπτό.

Η «Φλαμένγκο» του Ρενάτο Γκαούτσο έκανε την προσπάθειά της στην επανάληψη κι έφτασε στην ισοφάριση με το γκολ του Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα στο 72ο λεπτό στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, καθώς στο διάστημα που απέμεινε ως τη λήξη της κανονικής διάρκειας δεν άλλαξε κάτι.

Στο έξτρα ημίωρο η Παλμέιρας το έκανε ξανά, βρίσκοντας γκολ στο πέμπτο λεπτό! Σκόρερ αυτή τη φορά ήταν στο 95′ ο Ντέιβερσον, που είχε αντικαταστήσει τον Βέιγα στην αρχή της παράτασης (!) και ο οποίος διαμόρφωσε και το τελικό σκορ, καθώς στη συνέχεια η απογοητευμένη «Φλα» δεν κατόρθωσε να επιστρέψει στο παιχνίδι για δεύτερη φορά.

Μεταξύ άλλων ο Αμπέλ Φερέιρα δήλωσε:

«Φτάσαμε εδώ που είμαστε χάρη στις πολύ ισχυρές συμπεριφορές και στάσεις μας. Mια σπουδαία ένωση, μείναμε ενωμένοι, ένα πολύ ισχυρό επίπεδο αφοσίωσης, μια μεγάλη ικανότητα να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είχαμε πολλά εμπόδια, αλλά και πολλή υποστήριξη και πολλοί άνθρωποι ήταν πάντα δίπλα μας. O καθένας από τους παίκτες, ο πρόεδρος, ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο, οι οικογένειές μας, οι υπάλληλοι, οι οπαδοί μας… Ανεβήκαμε και κατακτήσαμε άλλο ένα βουνό, πήγαμε όλες μας τις στάσεις σε άλλο επίπεδο. Aκόμα περισσότερη ένωση, ακόμα πιο ενωμένοι, ακόμα περισσότερη αφοσίωση, ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Όπως είπα σε όλους τους ανθρώπους μας πριν από το παιχνίδι, έπρεπε να τους κοιτάξουμε στα ίσα και να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό τείχος από ανθρώπινους βράχους, έναν όρκο ότι θα χρησιμοποιούσαμε όλους τους πόρους μας, όλες μας τις δυνάμεις, για να πετύχουμε αυτή τη νίκη. Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον; ΝΑΙ! Εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας; ΝΑΙ! Είμαστε όλοι ένα, πάντα δεσμευόμασταν να συνεχίσουμε να γράφουμε την ιστορία μας και να προστατεύουμε αυτό που είναι δικό μας».

Αντί επιλόγου, τον Ιανουάριο που πέρασε, είχαμε αναφερθεί στην πρώτη κατάκτηση Libertadores της Παλμέιρας του Φερέιρα, αλλά και στο πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ. Όμως, στην Ελλάδα της πλήρους απαξίωσης προφανώς και ο Φερέιρα δεν είχε θέση. Τελικά δεν έκανε στον ΠΑΟΚ ο Πορτογάλος τεχνικός.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments