Αρχική Videos “Η παγκόσμια οικονομία απειλείται με σοβαρές συνέπειες!”

“Η παγκόσμια οικονομία απειλείται με σοβαρές συνέπειες!”

0
Dodekanisos

«Υπάρχει μια τάση να βλέπουμε τις οικονομικές προκλήσεις ως προσωρινές και γρήγορα αναστρέψιμες, αλλά αυτή τη φορά ο κόσμος οδεύει προς μια βαθιά οικονομική και χρηματοπιστωτική μετατόπιση και όχι απλώς προς μια άλλη ύφεση», προειδοποίησε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz Mohamed El-Erian. Με άρθρο του για το περιοδικό Foreign Affairs επεσήμανε και τα ακόλουθα:

 

«Τρεις νέες τάσεις συγκεκριμένα υπαινίσσονται έναν τέτοιο μετασχηματισμό και είναι πιθανό να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τα επόμενα χρόνια: η μετάβαση από την ανεπαρκή ζήτηση στην ανεπαρκή προσφορά, το τέλος της απεριόριστης ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες και η ευθραυστότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών».

«Αυτές οι αλλαγές βοηθούν να εξηγηθούν πολλές από τις ασυνήθιστες οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων ετών και είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα στο μέλλον καθώς οι κρίσεις γίνονται πιο συχνές» , τόνισε. Οι αλλαγές θα επηρεάσουν άτομα, εταιρείες και κυβερνήσεις – οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά, προειδοποίησε ο οικονομολόγος. Ο El-Erian επέκρινε ιδιαίτερα την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ότι ήταν πολύ αργή για να αναγνωρίσει τον καταστροφικό αντίκτυπο του πληθωρισμού στην οικονομία και στη συνέχεια για τις απότομες αυξήσεις των επιτοκίων για να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments