Αρχική Videos “Η Ουκρανία είναι όργανο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ”

“Η Ουκρανία είναι όργανο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ”

0
Dodekanisos

«Όργανο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ» χαρακτήρισε την Ουκρανία ο Vladimir Putin με τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών. Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι  «η χώρα πρακτικά έχει χάσει την κυριαρχία της και βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο Ρώσος ηγέτης κάλεσε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση να ενισχύσουν τη συνεργασία στις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες και σημείωσε ότι υπάρχουν «σοβαρές προκλήσεις» από τις αναδυόμενες μαύρες αγορές όπλων στην Ουκρανία. Ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι «διασυνοριακές εγκληματικές ομάδες συμμετείχαν ενεργά στο λαθρεμπόριο όπλων σε άλλες περιοχές και ότι δεν επρόκειτο μόνο για μικρά πυροβόλα όπλα. Υπάρχει επίμονος κίνδυνος οι εγκληματίες να αποκτήσουν ισχυρότερα όπλα, συμπεριλαμβανομένων φορητών συστημάτων αεράμυνας και όπλων ακριβείας».

«Το ουκρανικό έδαφος έχει μετατραπεί σε χώρο εκπαίδευσης στρατιωτικών-βιολογικών πειραμάτων και τώρα φορτώνεται με όπλα, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων όπλων, και η επιθυμία του καθεστώτος του Κιέβου να αποκτήσει πυρηνικά όπλα δεν αγνοείται», πρόσθεσε ο Πούτιν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments