“Η Ουκρανία αξίζει την πλήρη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση”

0
Dodekanisos

Την πεποίθηση του ότι η Ουκρανία αξίζει την πλήρη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν πρόκειται να δεχθεί κάτι λιγότερο που προτείνεται από τα κατεστημένα κράτη μέλη που οραματίζονται ένα κλιμακωτό σύστημα υποψηφίων, εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Ντένις Σμίγκαλ. Ο ίδιος, για μια ακόμα φορά επανέλαβε τη θέση του Κιέβου:

«Θέλουμε να γίνουμε πλήρες μέλος γιατί η Ουκρανία σήμερα είναι η μοναδική χώρα σε όλο τον κόσμο που έχει πληρώσει τόσο τεράστιο τίμημα για τη θέλησή της να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο ανώτερος αξιωματούχος της χώρας μιλώντας στο Politico.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μια έκθεση που παραγγέλθηκε από τη Γαλλία και τη Γερμανία συνιστούσε τον διαχωρισμό της διαδικασίας επέκτασης της ΕΕ σε περισσότερες φάσεις για να «διασφαλιστεί μια προσέγγιση που βασίζεται στην αξία και την διαχείριση πιθανών συγκρούσεων». Προτάθηκε ένα σύστημα τεσσάρων επιπέδων κατάταξης των εθνών.

Ο Shmygal τόνισε ότι η Ουκρανία δεν στοχεύει σε καθεστώς κατώτερης βαθμίδας και αναμένει πλήρη ένταξη εντός δύο ετών. Ο Τζόζεφ Μπορέλ, επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, σημείωσε σε συνέντευξή του στον Guardian την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουκρανία «θα ήταν η μόνη χώρα που θα ήταν καθαρός δικαιούχος» εάν της χορηγηθεί ένταξη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments