Η Ουγγαρία θα καταψηφίσει την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου

0
Dodekanisos

Η συνεχής πρόθεση του λεγόμενου Κοσσυφοπεδίου να ενταχθεί σε διεθνείς οργανισμούς δεν βοηθά τον διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα, ισχυρίζεται ο Sijarto. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ivica Dacic, μίλησε τηλεφωνικά με τον Ούγγρο συνάδελφό του, ο οποίος του επιβεβαίωσε ότι η Ουγγαρία θα καταψηφίσει στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης την ένταξη του Κοσσυφοπέδιου και ότι δεν θα υποστηρίξει το ψήφισμα για τη Σρεμπρένιτσα στον ΟΗΕ, καθώς και οποιαδήποτε πρόταση που θα οδηγούσε σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Ο Ντάτσιτς επεσήμανε ότι ο Σιγιάρτο του επανέλαβε ότι η Ουγγαρία ενδιαφέρεται για την επιτυχία του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα, αλλά πρόσθεσε ότι η συνεχής πρόθεση του Κοσσυφοπεδίου να ενταχθεί σε διεθνείς οργανισμούς δεν βοηθά αυτή τη διαδικασία. «Είχα μια ουσιαστική τηλεφωνική συνομιλία με τον επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας.

Έχοντας κατά νου την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή, είπα στον συνάδελφό μου ότι η Σερβία υποστηρίζει συνεχώς την αποκλιμάκωση, τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, καθώς και τον σεβασμό των προηγούμενων συμφωνιών», δήλωσε ο Ντάτσιτς στον λογαριασμό του στο Instagram. Πρόσθεσε ότι συζήτησαν επίσης τη διαδικασία ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία παραμένει ο στόχος προτεραιότητας της σερβικής εξωτερικής πολιτικής.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments