Αρχική Videos “Η Ουγγαρία χρηματοδοτεί Ρωσικά …εγκλήματα”, λέει σύμβουλος του Ζελένσκυ

“Η Ουγγαρία χρηματοδοτεί Ρωσικά …εγκλήματα”, λέει σύμβουλος του Ζελένσκυ

0

Μια σειρά από νέες συμφωνίες που ενισχύουν τους ενεργειακούς δεσμούς της Ουγγαρίας με τη Ρωσία θα παρατείνουν μόνο τον πόλεμο στην Ουκρανία, προειδοποίησε ανώτατος αξιωματούχος του Κιέβου, καλώντας τις Βρυξέλλες να μπλοκάρουν τις συμφωνίες, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Politico.

«Αν έχετε δει το βίντεο όπου οι Ρώσοι έκοψαν το κεφάλι ενός Ουκρανού στρατιώτη – οι Ούγγροι πληρώνουν για το μαχαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Όλεγκ Ουστένκο, οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Volodymyr Zelenskyy.

Ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει την εκτέλεση ενός Ουκρανού στρατιώτη που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο έχει προκαλέσει αναστάτωση τις τελευταίες ημέρες, με τον Ζελένσκι να περιγράφει τα ρωσικά στρατεύματα που φέρεται να έκαναν τη δολοφονία ως «θηρία».
«Πρέπει να είσαι τελείως τυφλός για να μην δεις τι είδους εγκλήματα υποστηρίζεις. Αγοράζοντας περισσότερο αέριο από τους Ρώσους σημαίνει ότι τους δίνετε περισσότερη ικανότητα να κλιμακώσουν τον πόλεμο», πρόσθεσε ο Ουστένκο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σζιγιάρτο υπέγραψε μια σειρά ενεργειακών συμφωνιών την Τρίτη στη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένης μιας με τον κρατικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom για να επιτρέψει την αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου.  Η Βουδαπέστη λαμβάνει ήδη 4,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως στο πλαίσιο μιας υπάρχουσας μακροπρόθεσμης σύμβασης με την εταιρεία και η νέα τροποποίηση θα επιτρέψει παραδόσεις ακόμη μεγαλύτερων ποσοτήτων, εάν χρειαστεί. Η τιμή θα περιοριστεί στα 150 ευρώ ανά κυβικό μέτρο, με τυχόν πληρωμές πάνω από αυτό το ποσό να αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments