Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Η Οργανωτική Επιτροπή θέλει να διατηρήσει τον μαραθώνιο της Ρόδου “λαμπερό”

Η Οργανωτική Επιτροπή θέλει να διατηρήσει τον μαραθώνιο της Ρόδου “λαμπερό”

0
Dodekanisos

Ο Αθλητικός Τουρισμός ανήκει στις ειδικές μορφές τουρισμού, μιας και απευθύνεται σε κατηγορία τουριστών που προγραμματίζουν το ταξίδι αναψυχής τους για να συμμετάσχουν ενεργά ή να παρακολουθήσουν δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Μια από αυτές, η μεγαλύτερη στη Ρόδο και το Νότιο Αιγαίο είναι ο Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου, που διοργανώνεται εφέτος για έβδομη χρονιά.

Ο αριθμός των επισκεπτών-συμμετεχόντων από άλλα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό είχε πριν την πανδημία μια αυξητική τάση χρόνο με τον χρόνο, κάτι που μεταφράζεται ότι η Ρόδος μεγάλωνε τον αριθμό των «πρεσβευτών» στην υπόλοιπη χώρα, κι εκτός συνόρων. Το 2020 όμως, ο αγώνας ματαιώθηκε, ενώ το 2021 έγινε εικονικά (virtual). Φέτος, ο Μαραθώνιος…επιστρέφει στους δρόμους, με φυσική παρουσία αθλητών.

Η Οργανωτική Επιτροπή, από την πρώτη στιγμή έδωσε ιδιαίτερο βάρος στα γερά θεμέλια της διοργάνωσης, προκειμένου να διατηρηθεί στον χρόνο, ώστε να παραμείνει στον χάρτη του ελληνικού και παγκόσμιου Αθλητικού Τουρισμού. Παρά το δικαιολογημένο «χαμένο έδαφος» συνεχίζει με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ζήλο, ώστε ο Μαραθώνιος Ρόδου να παραμείνει λαμπερός!

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
«Είναι μία αθλητική εκδήλωση, η οποία ανήκει στη Ρόδο και σε όλους τους Ροδίτες. Έχει στόχο, εκτός των άλλων, την ενίσχυση της φήμης του προορισμού και την προσέλκυση επισκεπτών-αθλητών απ’ όλο τον κόσμο. Ήδη, τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού τα τελευταία χρόνια έχουν συνθέσει πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν το Μαραθώνιο της Ρόδου και πιστεύουμε ότι το παράδειγμα τους θα το ακολουθήσουν μελλοντικά και άλλοι τουρ οπερέιτορς. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μεγάλη κατάκτηση για το δικό μας Μαραθώνιο και για
τη Ρόδο», είπε η κα Μαριέτα Παπαβασιλείου, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου, διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα αξιοθέατα της Ρόδου. Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. O αγώνας υποστηρίζεται από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ & του Υπουργείου Τουρισμού.
-Μέγας χορηγός του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου είναι η «Under Armour».
-Χορηγός του αγώνα 5 χλμ & Εθελοντισμού είναι ο όμιλος «H Hotels Collection».
-Χορηγός αερομεταφορών είναι η «Aegean» και χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών η «Blue Star Ferries».
-Χορηγός φιλοξενίας είναι ο Όμιλος «Mitsis Hotels».
-Επίσημοι χορηγοί, είναι οι: iStorm, Garden of Panthenols, fibran, ΚΑΥΚΑΣ, Citroen Παρασκευάς, ΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments