Έχουμε όλοι μας προσέξει ότι, όταν αποτύχει η συνεργασία ενός σωματείου με ένα προπονητή , τις περισσότερες φορές υπάρχει θυμός ανάμεσα τους, για ένα μεγάλο χρονικό διαστημα.Και οι δυο πλευρές, παρουσιάζουν συμπεριφορά ανώριμων εφήβων Αρνουνται να ξαναμιλήσουν μεταξύ τους, κακολογούν και επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο.
Γνωρίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν και νέες διακοπές συνεργασιών, στους ποδοσφαιρικούς πάγκους, (στους μπασκετικους όχι ακόμα). Γι αυτό και θα σταθω στην κακή συμπεριφορά ενός παράγοντα, που την επόμενη ημέρα ,δυστυχώς ,κατηγορούσε τον πρωην προπονητή, στους αθλητές του.
Ξέχασε τον κανόνα συμπεριφοράς που λέει ότι , ένας καλός παράγοντας, ελέγχει τον θυμό του και αποφεύγει να κρίνει, στους ποδοσφαιριστές του, όσο άσχημα και αν φέρθηκε, ο πρωην προπονητής του.
Υπάρχουν δυο διαφορετικοί τρόποι καλής συμπεριφοράς, προς τους αθλητές την επόμενη ημέρα , απόλυσης του προπονητή τους.
Ο πρώτος, λέει ότι πρέπει να εξηγήσει ο παράγοντας στους αθλητές , τον πραγματικό λογο, για τον οποίο σταμάτησε η συνεργασία. Οι αθλητές θέλουν να ακουσουν τις αιτίες ,λόγια που θα εχουν ουσία, χωρίς κακολογίες. Γιατί θέλουν να κατανοήσουν τι συνέβη
Ο δεύτερος τρόπος, λέει ότι δεν εξηγούμε τίποτα ??. Προσωπικά με εκφράζει απόλυτα και θεωρώ ότι ο πρώτος, είναι καλύτερος ,μόνο όταν έχουμε ,οικογενειακό διαζύγιο και πρέπει να εξηγήσουμε τους λόγους διαφωνίας στα παιδιά.
Με τον δεύτερο τρόπο , βολεύονται και οι εκδικητικοί παράγοντες (που τους πνίγει και το δίκαιο), αφού κατά τον Σαίξπηρ ΄η ωραιότερη εκδίκηση είναι η σιωπή.
Άσε που μερικοί αθλητές που αγαπούν το σωματείο ,δεν χρειάζονται εξηγήσεις, ενώ αυτοί που αγαπούν τον προπονητή, δεν θα τον πιστέψουν, έτσι και αλλιώς
Διαλέξτε έναν από τους δυο τρόπους , the day after, στ αποδυτηρια.Και αν δεν σας αρέσει ,η σιωπή, να μην ξεχνάτε ότι και τον χειρότερο προπονητή του κόσμου να είχατε, όταν εξηγήσετε, να μην σταθείτε στα μειονεκτήματα του.