Αρχική Επικαιρότητα Η ”Όμικρον” «ξεφεύγει» από τα rapid tests προειδοποιεί ο FDA

Η ”Όμικρον” «ξεφεύγει» από τα rapid tests προειδοποιεί ο FDA

0
@cbc.ca
Dodekanisos

Τα τεστ αντιγόνων (rapid tests) τα οποία χρησιμοποιούνται στην γρήγορη ανίχνευση του κορονοϊού είναι λιγότερο ευαίσθητα στη μετάλλαξη «Όμικρον», όπως προειδοποίησε την Τρίτη (29/12) ο FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων). Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανότερο να δίνουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα. Ακόμη κι αν κάποιος ή κάποια έχει μολυνθεί με την «Όμικρον».

«Τα προκαταρκτικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι τα τεστ αντιγόνων πράγματι ανιχνεύουν την παραλλαγή Όμικρον, αλλά έχουν μειωμένη ευαισθησία», αναφέρει ανακοίνωση του FDA. Παράλληλα ο οργανισμός υπογραμμίζει ότι συνεργάζεται με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) και μελετούν την απόδοση των οικιακών δοκιμών, γνωστών και ως τεστ «αντιγόνου», σε δείγματα ασθενών που περιέχουν ζωντανά δείγματα της «Όμικρον».

Παρόλα αυτά, ο FDA συνεχίζει να συνιστά τη χρήση τους, με την τήρηση των οδηγιών χρήσης. «Αν κάποιος λάβει αρνητικό αποτέλεσμα αφού κάνει τεστ αντιγόνων, αλλά υπάρχουν υποψίες πως έχει μολυνθεί, π.χ. αν έχει συμπτώματα ή υψηλή πιθανότητα μόλυνσης, λόγω έκθεσης, είναι σημαντικό να κάνει μοριακή εξέταση (τεστ PCR)», λέει ο οργανισμός. Τα rapid test, θεωρούνται χρήσιμα από τους ειδικούς γενικά, καθώς μπορούν να γίνονται συχνά, στο σπίτι, με μικρό κόστος, βοηθώντας να ελεγχθεί η πανδημία.

Με πληροφορίες από efsyn.gr, kathimerini.gr και france24.com

 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments