Αρχική Videos Η «Όμικρον» φέρνει νέα περιοριστικά μέτρα στην Δανία

Η «Όμικρον» φέρνει νέα περιοριστικά μέτρα στην Δανία

0
Dodekanisos

Προκειμένου να ανακοπεί η γρήγορη εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, αλλά και λόγω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η μετάλλαξη «Όμικρον», η πρωθυπουργός της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή της θα προτείνει νέα περιοριστικά μέτρα

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενη στην «Όμικρον» δήλωσε ότι «σε χρόνο ρεκόρ, άλλαξαν και πάλι οι κανόνες του παιχνιδιού». Παράλληλα εξήγησε γιατί θα πρέπει να επιβληθεί το μίνι lockdown. «Δεν θα κλείσουμε όλη τη χώρα», όπως έγινε πέρυσι. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε ανοιχτό όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Ωστόσο πρέπει να περιορίσουμε την κινητικότητα και τις επαφές». Την ίδια στιγμή καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους σε όλη την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα, που θα πρέπει να εγκριθούν από τη Βουλή, περιλαμβάνουν το κλείσιμο χώρων όπως θέατρα, κινηματογράφοι, γκαλερί, πάρκα αναψυχής και συνεδριακά κέντρα. Επιπροσθέτως, τα καταστήματα με επιφάνεια μικρότερη των 2.000 τ.μ. και τα εστιατόρια θα μειώσουν τον αριθμό των πελατών που θα εξυπηρετούν. 

Η Δανία καταγράφει το τελευταίο διάστημα συνεχή ρεκόρ κρουσμάτων. Το τελευταίο 24ωρο είχε περισσότερες από 11.000 μολύνσεις, εκ των οποίων οι 2.500 οφείλονται στην μετάλλαξη «Όμικρον». Την Πέμπτη οι μολύνσεις ήταν 9.999.

Πάντως, τα ποσοστά θανάτων και νοσηλειών στη χώρα (πληθυσμός 5,8 εκατ.) είναι πολύ χαμηλότερα από τα αντίστοιχα πριν από ένα χρόνο. Συνολικά από την έναρξη της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό 3.054 άνθρωποι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments