Αρχική Επικαιρότητα Η Νορβηγία μπαίνει σε νέα εποχή όσον αφορά τον κορωνοϊό

Η Νορβηγία μπαίνει σε νέα εποχή όσον αφορά τον κορωνοϊό

0
Dodekanisos

«Η Νορβηγία δεν θα κατατάξει τον κορωνοϊό ως επικίνδυνη ασθένεια στο εγγύς μέλλον!». Η τοποθέτηση αυτή ανήκει στον βοηθό διευθυντή του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της χώρας Geir Bukholm. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα VG, ο κ. Bukholm επεσήμανε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:
«Βρισκόμαστε τώρα σε μια νέα φάση όπου πρέπει να δούμε τον κορονοϊό ως μία από τις διάφορες αναπνευστικές ασθένειες με εποχιακές διακυμάνσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που κινδυνεύουν προστατεύονται”, τόνισε, αναφερόμενος στην εκστρατεία εμβολιασμού της χώρας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Νορβηγοί γιόρτασαν το σαββατοκύριακο το τέλος των περιοριστικών μέτρων. Η πρωθυπουργός Erna Solberg, δήλωσε πως «τώρα ήρθε η ώρα για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Δεν θα έχουμε αυστηρά μέτρα. Πρέπει να επιτραπεί στους ανθρώπους να ζήσουν όπως θέλουν », επεσήμανε η Solberg.

CDC: «Εάν ταξιδέψετε στη Νορβηγία βεβαιωθείτε ότι έχετε εμβολιαστεί!»

Χώρα με «πολύ υψηλό κίνδυνο ταξιδιού», χαρακτηρίζει τη Νορβηγία ο CDC. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ με ανακοίνωση τους έβαλαν τη Νορβηγία στο «επίπεδο 4», λίγες ημέρες μετά την απόφαση της να άρει τους περιορισμούς και τα μέτρα. Χαρακτηριστικά, ο CDC αναφέρει πως «εάν πρέπει να ταξιδέψετε στη Νορβηγία, βεβαιωθείτε ότι είστε πλήρως εμβολιασμένοι».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments