Αρχική Επικαιρότητα Η Νορβηγία επαναφέρει περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό

Η Νορβηγία επαναφέρει περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό

0
Reuters: Ints Kalnins
Dodekanisos

Την επαναφορά περιοριστικών μέτρων για να σταματήσει την ανοδική πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Νορβηγίας.

Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Jonas Gahr Støre δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα εξουσιοδοτήσει τους δήμους να χρησιμοποιούν το «πάσο υγείας» (που πιστοποιεί ότι κάποιος είναι πλήρως εμβολιασμένος).

«Η κυβέρνηση θέλει να εισαγάγει νέα μέτρα σε εθνικό επίπεδο για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορονοϊού. Ωστόσο δεν μιλάμε για lockdown ή μέτρα τόσο αυστηρά όπως αυτά που είδαμε προηγουμένως κατά τη διάρκεια της πανδημίας» του κορονοϊού, σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι «σε όλους όσοι είναι ηλικίας 18 ετών και άνω θα προταθεί μια τρίτη δόση το ερχόμενο έτος».

Μεταξύ άλλων, οι μη εμβολιασμένοι ηλικίας άνω των 18 ετών, θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ, εφόσον έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Αυτό το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τις 16 Νοεμβρίου. 

Τέλος, το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί θα υποχρεούται να υποβάλλεται σε τεστ δύο φορές την εβδομάδα και να φοράει προστατευτική μάσκα. Επίσης επανέρχεται η σύσταση για παραμονή στο σπίτι στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων.

 

 

Περιοριστικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο έκαναν ξανά την εμφάνισή τους τις τελευταίες μέρες στη Νορβηγία, ενώ ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού πλησιάζει αυτήν την περίοδο τα 1.500 στη χώρα αυτή των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments