Αρχική Videos Η Νορβηγία ακύρωσε όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Η Νορβηγία ακύρωσε όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

0

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία, τα σύνορα της Νορβηγίας είναι πλέον ανοιχτά όπως ήταν πριν από τoν κορωνοϊό. Οι περισσότεροι περιορισμοί εντός της χώρας έχουν επίσης αρθεί. Ο Νορβηγός πρωθυπουργός Jonas Gahr Støre ανακοίνωσε, δεν υπάρχουν πλέον απαιτήσεις για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή τεστ κατά την είσοδο στη χώρα. Οι προηγούμενες απαιτήσεις για τη συμπλήρωση μιας φόρμας ψηφιακής εγγραφής πριν από την άφιξη έχουν επίσης αφαιρεθεί. Η αλλαγή του κανόνα σημαίνει ότι πλέον οι ταξιδιώτες μπορούν να εισέλθουν και πάλι πολύ πιο άνετα  στη χώρα.

Οι αλλαγές έρχονται καθώς η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Omicron του Covid-19 συνεχίζεται σε όλη τη Νορβηγία. Ωστόσο, καθώς η παραλλαγή εξακολουθεί να φαίνεται να είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη από τις προηγούμενες παραλλαγές, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Νορβηγίας δεν βρίσκεται πλέον υπό πίεση.

«Μπορούμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα γιατί η  Omicron δεν προκαλεί τόσο σοβαρή ασθένεια όσο προηγούμενες παραλλαγές. Παρόλο που η μόλυνση αυξάνεται, το ποσοστό που καταλήγουν στο νοσοκομείο είναι χαμηλό», είπε ο Støre.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments