Dodekanisos

Μια συνέντευξη που δημιουργεί έντονο προβληματισμό παρουσίασε η εκπομπή “Το Πρωινό” του ΑΝΤ1. Ένας συγγενής του δράστη της άγριας γυναικοκτονίας που συντελέστηκε λίγες μέρες πριν στη Ρόδο, διαμαρτυρήθηκε έντονα γιατί ο δολοφόνος παρουσιάζεται ως τέρας από τα ΜΜΕ και τα social media.

https://www.youtube.com/watch?v=h2NteGyrEEs

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει πως δεν μπορούν να παρουσιάζονται όλοι οι δολοφόνοι ως τέρατα και οι γυναίκες να παρουσιάζονται ως θύματα!

“Δεν δικαιολογώ καμία βία, αλλά δεν μπορείτε να παρουσιάζεται όλους του φονιάδες σαν τα τέρατα που τους παρουσιάζεται. Παρουσιάζεται τελευταία τις γυναίκες όλες σαν θύματα. Δεν είστε όλες θύματα. Υπάρχετε και εσείς που είσαστε με αγγελική μορφή κούκλες αλλά εξωτερικά και μόνο, το μέσα βάλτε μια άλλη λεξούλα. Εντάξει; Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, αλλά δεν θέλω να θίξετε και εσείς την οικογένειά μου”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο συγγενής του γυναικοκτόνου προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είπε:

“Ήταν ένας άνθρωπος ερωτευμένος, παθιασμένος με την κοπέλα όπως είναι ο κάθε ένας μας με τη σχέση του, και καλά κάνει ο καθένας μας να είναι με τη σχέση του γιατί έτσι πρέπει να είσαι και από εκεί και πέρα η κάθε μία από εσάς θα πρέπει να σέβεται αυτό που σας προσφέρει περισσότερο. Όχι μέχρι να μας ρίξετε να λέτε, ναι εντάξει μωρούλι μου και αυτά, και άπαξ και σας φτιάξουμε τα σπίτια μας και τις δομές που θέλετε και ότι θέλετε και ξαφνικά μετά θέλω την ελευθερία μου. Ε, εντάξει ο καθένας από μας θα ζήλευε. Ο καθένας όμως αντιδρά διαφορετικά. Δεν πήρε ξαφνικά ένα όπλο και γύρισε και έκανε έτσι. Για να φτάσει στο σημείο αυτό σημαίνει πως την λάτρεψε”.

Είναι προφανές πως αυτή η ακριβώς νοοτροπία ευθύνεται για τις γυναικοκτονίες. Κανένας δεν γεννιέται γυναικοκτόνος. Οι γυναικοκτόνοι έχουν ανατραφεί με ένα λάθος σύστημα αξιών που βλέπει δυστυχώς τη γυναίκα ως περιουσία του άντρα. Το να θεωρεί κάποιος πως είναι δικαιολογημένο, έστω και ελάχιστα, να ντουφεκίσει μια γυναίκα στη μέση του δρόμου γιατί της έχτισε ένα σπίτι και τον άφησε ή γιατί είναι ερωτευμένος μαζί της και χώρισαν, είναι ο λόγος που υπάρχει τέτοια έξαρση στις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα. Είναι θέμα νοοτροπίας που δυστυχώς φαίνεται να είναι διαδεδομένη στην Ελληνική κοινωνία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments