«Η νομιμότητα του Ζελένσκυ έληξε, με ποιόν θα διαπραγματευτούμε;»

0
Dodekanisos

«Γνωρίζουμε ότι η νομιμότητα του σημερινού αρχηγού του ουκρανικού κράτους έχει τελειώσει. Ως εκ τούτου, δεν είναι ένα αδρανές ζήτημα με ποιον πρέπει να διεξάγει διαπραγματεύσεις η Μόσχα!». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Η Ρωσία θα πρέπει να διασφαλίσει ότι συναλλάσσεται με τις νόμιμες ουκρανικές αρχές σε περίπτωση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, αλλά η Ουκρανία είναι αυτή που πρέπει να καθορίσει τη νομιμότητά τους. Πρώτα και κύρια, νομίζω, από τη θέση του κοινοβουλίου, του συνταγματικού δικαστηρίου ή κάποιων άλλων θεσμών. Η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ τις συνομιλίες για την Ουκρανία. Δεν έχουμε απαγορεύσει σε κανέναν να διαπραγματευτεί. Είμαστε υπέρ των διαπραγματεύσεων».

Ο Πούτιν έκανε τοποθέτηση και για τις ασκήσεις τακτικών πυρηνικών όπλων που διεξάγει η Ρωσία την περίοδο αυτή:
«Δεν έχουμε παραβιάσει τίποτα σχετικά. Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικό σε σύγκριση, ας πούμε, με το ΝΑΤΟ, το οποίο διοργανώνει τακτικά τέτοιες ασκήσεις. Όσον αφορά τη συμμόρφωση με τους κανόνες και τις υποχρεώσεις της Ρωσίας σε αυτόν τον τομέα, συμμορφωνόμαστε πλήρως με όλες τις δεσμεύσεις μας στον τομέα των πυρηνικών όπλων».

«Η Ρωσία δεν ανακατεύει τίποτα” με τις πυρηνικές της ασκήσεις: Όμως, όπως ειπώθηκε, όλα πρέπει να ρυθμιστούν με ακρίβεια. Σε αυτόν τον τομέα δραστηριότητας δεν μπορεί να υπάρχει χώρος για αποτυχίες, λάθη ή ασυνέπεια. Η συνοχή είναι αυτό που οι ασκήσεις είναι αφιερωμένες».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments