Αρχική Videos Η νέα μεγάλη δύναμη είναι εδώ, οι Bricks αφήνουν πίσω τους τη...

Η νέα μεγάλη δύναμη είναι εδώ, οι Bricks αφήνουν πίσω τους τη Δύση!

0

Σε σχεδόν 35% έως το 2028 αναμένεται να αυξήσει το μερίδιο του στην παγκόσμια οικονομία ο όμιλος Bricks που αποτελείται από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg, με βάση τα τελευταία στοιχεία του ΔΝΤ, φέτος, οι χώρες BRICS θα συμβάλουν στο 32,1% της παγκόσμιας ανάπτυξης, έναντι 29,9% της G7. Η Ομάδα των Επτά Εθνών (G7), που αποτελείται από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ιαπωνία, θεωρείται το πιο προηγμένο οικονομικό μπλοκ χωρών στον πλανήτη.

Ωστόσο η έκθεση ανέφερε ότι το 2020, η συμβολή των χωρών BRICS και της G7 στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη ήταν ίση και από εκείνη τη στιγμή και μετά, οι επιδόσεις των δυτικών χωρών μειώνονται. Μέχρι το 2028, η συνεισφορά της G7 στην παγκόσμια οικονομία προβλέπεται να μειωθεί στο 27,8%. Οι υπολογισμοί του Bloomberg δείχνουν ότι η Κίνα θα είναι ο μεγαλύτερος συντελεστής στην παγκόσμια ανάπτυξη τα επόμενα πέντε χρόνια, με το μερίδιό της να είναι διπλάσιο από αυτό των ΗΠΑ. Το μερίδιο της Κίνας στην επέκταση του παγκόσμιου ΑΕΠ αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 22,6% της συνολικής παγκόσμιας ανάπτυξης έως το 2028, γράφει το σχετικό ρεπορτάζ.

Η Ινδία προβλέπεται να συνεισφέρει το 12,9% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Μια πρόσφατη μελέτη από μια εταιρεία μακροοικονομικών ερευνών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε επίσης ότι το χάσμα μεταξύ των δύο ομάδων όσον αφορά το παγκόσμιο οικονομικό βάρος αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Οι αναλυτές σημείωσαν ότι η Κίνα και η Ινδία έχουν βιώσει ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και περισσότερες χώρες ενδιαφέρονται να ενταχθούν στους BRICS.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments