Αρχική Επικαιρότητα Η Μόσχα προειδοποιεί για χρησιμοποίηση “βρώμικης βόμβας” από την Ουκρανία!

Η Μόσχα προειδοποιεί για χρησιμοποίηση “βρώμικης βόμβας” από την Ουκρανία!

0
Dodekanisos

Τις ανησυχίες της για την χρησιμοποίηση της λεγόμενης «βρώμικης βόμβας» από την πλευρά της Ουκρανίας εκφράζει ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα η Ρωσία. «Βρώμικη βόμβα» είναι μια συσκευή ραδιολογικής διασποράς και ο κύριος στόχος της είναι να σπέρνουν πανικό, σύγχυση και προβληματισμό εξαπλώνοντας ραδιενεργή σκόνη και καπνό στην ατμόσφαιρα. Η Μόσχα συζήτησε το θέμα τόσο με το Λονδίνο όσο και με την Ουάσινγκτον  σε επίπεδο αρχηγών του Γενικού Επιτελείου, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ο ανώτατος στρατηγός της Ρωσίας, Valery Gerasimov, έθεσε τις ανησυχίες της χώρας του σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Κοινού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, Στρατηγό Mark Milley, και με τον Βρετανό ομόλογό του, ναύαρχο Sir Tony Radakin.

Η Μόσχα προειδοποιεί τα δυτικά έθνη για το θέμα αυτό αν και η Δύση παρέμενει σε μεγάλο βαθμό απορριπτική για τέτοιες προειδοποιήσεις. Η Ρωσία υποστηρίζει ότι το Κίεβο έχει σαν στόχο του να «χαρακτηρίσει τη Μόσχα ως πυρηνική τρομοκράτη κατηγορώντας την ότι χρησιμοποιεί όπλα μαζικής καταστροφής και, ως εκ τούτου, μπορεί να ξεκινήσει μια ισχυρή αντιρωσική εκστρατεία». Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η δυσπιστία της Δύσης σε αυτό το σενάριο δεν καθιστά την απειλή λιγότερο πιεστική.

Εν τω μεταξύ, ο ΟΗΕ κάλεσε όλες τις πλευρές της σύγκρουσης να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Ο Stephane Dujarric, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε ότι όλα τα μέρη θα πρέπει να «αποφύγουν» κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε λάθος υπολογισμό ή περαιτέρω κλιμάκωση της ήδη καταστροφικής σύγκρουσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments