Αρχική Videos “Η Μόσχα παρεμβαίνει στις εκλογές μας”, λένε οι ΗΠΑ!

“Η Μόσχα παρεμβαίνει στις εκλογές μας”, λένε οι ΗΠΑ!

0

Επέκτεινε για ένα χρόνο το καθεστώς των αντιρωσικών κυρώσεων ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν. Πρόκειται για κυρώσεις που επιβάλλονται καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πως η Ρωσία κάνει παρέμβαση στις Αμερικανικές εκλογές και παραβιάζει τις αρχές του διεθνούς δικαίου. Αυτό επισημαίνεται και σε σχετικό έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Το σχετικό έγγραφο αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η Ρωσία διεξάγει καθορισμένες επιβλαβείς ξένες δραστηριότητες κατά των ΗΠΑ, ιδιαίτερα προσπάθειες να υπονομεύσει τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων δημοκρατικών εκλογών, κακόβουλες Δραστηριότητες που ενεργοποιούνται από τον κυβερνοχώρο κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων και εταίρων τους». Επίσης αναφέρεται ότι «η Ρωσία παραβιάζει καθιερωμένες αρχές του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών».

«Ως εκ τούτου, αποφάσισα ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η εθνική έκτακτη ανάγκη που κηρύχθηκε με το Εκτελεστικό Διάταγμα 14024 σε σχέση με συγκεκριμένες επιβλαβείς ξένες δραστηριότητες της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν.

Από τη δική του πλευρά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι «ο κύριος στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους είναι να επιδεινώσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων». Ταυτόχρονα, τόνισε, ότι δεν θα ήταν δυνατό να υπονομευτεί η οικονομική σταθερότητα της Ρωσίας και η ίδια η Ευρώπη έφτασε σε αδιέξοδο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments