Αρχική Αθλητικά νέα Η μοναδική φορά που ο Ρονάλντο έπαιξε ως αντίπαλος στην Ελλάδα

Η μοναδική φορά που ο Ρονάλντο έπαιξε ως αντίπαλος στην Ελλάδα

0
Φωτογραφία: ΦΟΥΤΜΠΟΛ / Facebook
Dodekanisos
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετακόμισε από το Τορίνο και την Γιουβέντους στο Μάντσεστερ και συγκεκριμένα για την Μαν. Γιουνάιτεντ. Με αφορμή την επιστροφή του στους «κόκκινους διαβόλους» ας θυμηθούμε τη μία και μοναδική φορά που αγωνίστηκε στα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα της.

Οι δύο αναμετρήσεις για τους ομίλους του Champions League

Το ημερολόγιο έγραφε 2 Νοεμβρίου του 2003. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε την Μαν. Γιουνάιτεντ στο γήπεδο της Λεωφόρου για τους ομίλους του Champions League. Η αναμέτρηση ήταν στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής του ομίλου. Ωστόσο ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη για το «τριφύλλι», καθώς με θετικό αποτέλεσμα θα διεκδικούσε και πάλι την τρίτη θέση, η οποία θα οδηγούσε στο τότε Κύπελλο UEFA/Europa League. Ασφαλώς και η διαφορά των δύο συλλόγων ήταν τεράστια. Γεγονός που είχε φανεί από το πρώτο ματς στο «Ολντ Τράφορντ». Οι πράσινοι είχαν υποστεί βαριά ήττα με 5-0.

Η «έκπληξη» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Στη ρεβάνς του «Απόστολος Νικολαϊδης», ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε επιφυλάξει στην αρχική ενδεκάδα του μία έκπληξη. Ο λόγος για έναν νεαρό Πορτογάλο επιθετικό. Το όνομα εκείνου; Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο αγγλικός σύλλογος είχε αποκτήσει πριν από μερικούς μήνες τον ταλαντούχο άσσο από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. 

Η αναμέτρηση είχε αρχίσει και ο νεαρός Πορτογάλος είχε εισέλθει πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό. Ντρίμπλες στη γραμμή. Κουβάλημα της μπάλας για αρκετά δευτερόλεπτα. Αντίπαλός του στα δεξιά του γηπέδου ο Μάρκους Μινχ, ο οποίος έδειχνε να ταλαιπωρείται αρκετά. Τελικό σκορ 0-1 με γκολ του Ντιέγκο Φορλάν στο 85ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε ηττηθεί, ωστόσο τελευταία αγωνιστική νίκησε 3-1 στο «Άιμπροξ» την Ρέιντζερς και είχε κατορθώσει να προκριθεί στο Κύπελλο UEFA.

 

Στον αντίποδα, οι «μπέμπηδες» τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο με πέντε νίκες και μία ήττα. Παρόλα αυτά αποκλείστηκαν στη φάση των «16» από την Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο. Οι «δράκοι» είχαν φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και μάλιστα είχαν κατακτήσει το τρόπαιο κόντρα στη Μονακό. 

Αυτή ήταν η μία και μοναδική φορά που ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνίστηκε ως αντίπαλος στην Ελλάδα. Βέβαια, μερικοί από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, συνάντησαν πάλι επτά μήνες μετά στην Πορτογαλία, τον Ρονάλντο. Εκείνη η φορά ήταν με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος. Η κατάληξη της ιστορίας είναι γνωστή σε όλους…
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments