Αρχική Videos Η Moderna μήνυσε τη Pfizer για ζητήματα ευρεσιτεχνίας του εμβολίου

Η Moderna μήνυσε τη Pfizer για ζητήματα ευρεσιτεχνίας του εμβολίου

0

Μήνυση κατά της Pfizer υπέβαλλε η Moderna με αιτιολογία την παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την ανάπτυξη των πρώτων εμβολίων για τον κορωνοϊό. Και αυτό διότι η Moderna ισχυρίζεται ότι πρώτη αυτή ανέπτυξε την τεχνολογία mrna και στη συνέχεια αντιγράφηκε. Η μήνυση, κατατέθηκε στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Η Pfizer δήλωσε έκπληκτη από την ενέργεια και θα «αμυνθεί σθεναρά» έναντι των ισχυρισμών.
O ισχυρισμός της Moderna, είναι ότι η Pfizer/BioNTech αντέγραψε δύο βασικά στοιχεία της πνευματικής ιδιοκτησίας της. Η μία περιλαμβάνει μια «χημική τροποποίηση» την οποία η Moderna λέει ότι οι επιστήμονές της ήταν οι πρώτοι που επέδειξαν σε δοκιμές σε ανθρώπους το 2015 και η δεύτερη σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο και τα δύο εμβόλια στοχεύουν τη χαρακτηριστική πρωτεΐνη ακίδας στο εξωτερικό του ιού.

«Καταθέτουμε αυτές τις αγωγές για να προστατεύσουμε την καινοτόμο τεχνολογική πλατφόρμα mRNA που πρωτοστατήσαμε, επενδύσαμε δισεκατομμύρια δολάρια στη δημιουργία και κατοχυρώσαμε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατά τη δεκαετία που προηγήθηκε της πανδημίας Covid-19», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stephane Bancel.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments