Αρχική Επικαιρότητα Η Μέρκελ προειδοποιεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλείται με διάλυση!

Η Μέρκελ προειδοποιεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλείται με διάλυση!

0
ΑP / Olivier Matthys
Dodekanisos

Η Άνγκελα Μέρκελ ευρισκόμενη εν αναμονή της επόμενης κυβέρνησης, μίλησε «έξω από τα δόντια», μην υπολογίζοντας πολιτικές ισορροπίες και κόστος.

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι έτοιμη να αποχωρήσει από τη θέση που κατείχε τα τελευταία 16 χρόνια. Μία θέση που προφανώς με το πέρασμα των ετών, έκανε τον λόγο της να μετρά σε μεγάλο βαθμό στις εσωτερικές, Ευρωπαϊκές και Διεθνείς εξελίξεις. Ακόμη και τώρα, όμως, τα λόγια της δεν στερούνται σημασίας και βαρύτητας. Αναφέρει τις καταστάσεις με τα πραγματικά τους ονόματα, μιλώντας «έξω από τα δόντια». Τόσο για τη Γερμανία στην οποί υπήρξε επί σειρά ετών καγκελάριος. Όσο και για την Ευρώπη. 

Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα «ot.gr», η Μέρκελ βρέθηκε στην Ισπανία προκειμένου να λάβει ένα ακόμη βραβείο. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της, αποφάσισε να εκπέμψει «SOS» όσον αφορά στο μέλλον του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά και του σχεδίου της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». Αποφάσισε δε να μιλήσει για ένα τόσο λεπτό ζήτημα την στιγμή τρέχουν αρκετές εξελίξεις. Και ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την αποχώρησή του από την Ε.Ε. 

Το «αντάρτικο» της Πολωνίας

Όπως αναφέρει το «ot.gr» οι εξελίξεις αφορούν την Πολωνία. Μια χώρα που έχει κηρύξει «αντάρτικο» και απειλεί να τραβήξει το σκοινί στα άκρα. «Πυροδοτεί», έτσι, την αντίδραση αρκετών, στις Βρυξέλλες και άλλες χώρες, οι οποίες απαιτούν δυναμική αντιμετώπιση. Ειδάλλως, κάτι αντίθετο θα σημάνει την αρχή του τέλους της Ε.Ε. Ο λόγος φυσικά αφορά την ανοχή προς την Πολωνία. Διότι εάν συμβεί μία τέτοια εξέλιξη, προφανώς θα θελήσουν να την μιμηθούν και άλλοι.

«Ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Φυγόκεντρες δυνάμεις εργάζονται αδιαλείπτως στην Ε.Ε. εδώ και πολλά χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά η Μέρκελ. Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι φυγόκεντρες αυτές δυνάμεις βρίσκουν χώρο να ενισχυθούν και να δράσουν όταν η Ε.Ε. αποτυγχάνει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της. Με αποτέλεσμα οι κοινωνικές και οικονομικές αντιθέσεις να διευρύνονται υπέρμετρα.

Ε.Ε. και Κίνα

«Το πώς θα αντιμετωπίσουμε την άνοδο της Κίνας, ως οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής δύναμης (…) εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η Ευρώπη θα μιλά με μία φωνή», τόνισε η απερχόμενη καγκελάριος για την στάση και θέση της Ε.Ε. απέναντι στις άλλες δυνάμεις, συμμαχικές και ανταγωνίστριες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments