Αρχική Επικαιρότητα Η Μελόνι …κλείνει το μάτι σε ΝΑΤΟ και Ευρώπη και κατηγορεί τον...

Η Μελόνι …κλείνει το μάτι σε ΝΑΤΟ και Ευρώπη και κατηγορεί τον Πούτιν!

0
Dodekanisos

Χέρι συνεργασίας με την Ευρώπη φαίνεται πως απλώνει η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας Georgia Meloni κατά την διάρκεια ομιλία της, δείχνοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης της για την επόμενη ημέρα. Η ίδια, χαρακτηριστικά τόνισε τα εξής: «Θα παραμείνουμε εντός των Ευρωπαϊκών θεσμών επειδή εκεί θα κάνει η Ιταλία να ακουστεί δυνατά η φωνή της. Δεν θέλουμε να επιβραδύνουμε ή να σαμποτάρουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά να την κατευθύνουμε ώστε να είναι πιο αποτελεσματική στην απόκρισή της στις κρίσεις».



Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να είναι «μια ελίτ λέσχη με μέλη πρώτης ή δεύτερης κατηγορίας… ή μια εταιρεία που ελέγχεται από ένα διοικητικό συμβούλιο που πρέπει να τηρεί τα βιβλία σε τάξη», προσθέτοντας: «Αυτοί που θέτουν ερωτήματα δεν είναι εχθροί ή αιρετικοί αλλά πραγματιστές που δεν φοβούνται να πουν όταν κάτι δεν λειτουργεί».

Η ίδια αναφερόμενη στην Ουκρανική κρίση, τόνισε ότι το βάρος του υψηλότερου ενεργειακού κόστους δεν θα άλλαζε τη θέση της Ιταλίας ως «πιστού εταίρου του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας».

«Όσοι πιστεύουν ότι είναι δυνατό να ανταλλάξουμε την ελευθερία της Ουκρανίας για την ησυχία μας κάνουν λάθος. Η υποχώρηση στον εκβιασμό του Πούτιν για την ενέργεια… θα άνοιγε το δρόμο για περαιτέρω εκβιασμό και ακόμη υψηλότερες τιμές ενέργειας», είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments