Αρχική Videos “Η Meloni και εγώ θα αλλάξουμε την Ευρώπη!”

“Η Meloni και εγώ θα αλλάξουμε την Ευρώπη!”

0

Την ανάγκη να επιστρέψει η Ευρώπη …στα Εθνικά κράτη, εξέφρασε με συνέντευξη του στην εφημερίδα La Stampa ο πρόεδρος της Πολωνίας Mateusz Morawiecki. Μεταξύ άλλων, εκθείασε την Ιταλίδα πρωθυπουργό Georgia Meloni και τόνισε και τα εξής:

 

«Η Meloni κι εγώ θα αλλάξουμε την Ευρώπη. «Δεν πιστεύουμε σε ένα Υπερκράτος των 27, αλλά στην επιστροφή της Ένωσης των Πατρίδων. Η Ιταλία τα πάει καλά με τους μετανάστες: όσοι εισέρχονται παράνομα απορρίπτονται. Η Ευρώπη πρέπει να επιλέξει μεταξύ μιας αυθεντικής αλληλεγγύης ίσων κρατών ή ενός μοντέλου ενός ενιαίου υπερκράτους στο οποίο «οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε μερικές από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες, αγνοώντας τις άλλες χώρες».

Αναφερόμενος στο θέμα της Ουκρανικής κρίσης, είπε τα εξής:
«Έχουμε προειδοποιήσει ότι οι αποικιακές φιλοδοξίες της Ρωσίας αποτελούν απειλή για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη πρέπει να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την Ουκρανία, καθώς η πτώση του Κιέβου θα ανοίξει το δρόμο στη Ρωσία να κατακτήσει την Ευρώπη».

Η Meloni αναφέρεται συχνά στις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση της πολωνικής δεξιάς του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), χρησιμοποιώντας τις ως πρότυπο και παράδειγμα. Αναφέρει συχνά ότι είναι ανάγκη να συνεργαστούν τα ευρωπαϊκά συντηρητικά κόμματα, λέγοντας: «Θα μετατρέψουμε τις ιδέες σε κυβερνητική πολιτική, όπως έκαναν οι φίλοι μας από την Τσεχική και την Πολωνική Δημοκρατία».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments