Αρχική Επικαιρότητα “Η μέχρι τώρα αντίδραση σας είναι ιδιαίτερα αδύναμη!”

“Η μέχρι τώρα αντίδραση σας είναι ιδιαίτερα αδύναμη!”

0
Dodekanisos

Ανοιχτή επιστολή προς την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ αλλά και όλο τον κόσμο, προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτηση τους εξέδωσαν οι δημόσιοι υγειονομικοί υπάλληλοι της Κέρκυρας οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή. Το πλήρες κείμενο αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμοι συνάδελφοι
Είμαστε εργαζόμενοι στο υποστελεχωμένο και αγκυλωμένο Ε.Σ.Υ., εργαζόμενοι που για δεκαοχτώ μήνες στα Μ.Μ.Ε. μας αποκαλούσαν ήρωες και που με αυταπάρνηση σκληρή δουλειά και αυτοθυσία, μαζί με πολλούς άλλους συναδέλφους μας κληθήκαμε να σηκώσουμε το βάρος της πανδημίας, απέναντι σε έναν άγνωστο και επικίνδυνο ιό, τον Sars-Cov-2.

Είμαστε οι ίδιοι αυτοί μάχιμοι υγειονομικοί υπάλληλοι, με δεκάδες χρόνια υπηρεσίας, που έχουν τεθεί στο περιθώριο ως άκρως επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία για σχεδόν πέντε μήνες τώρα , με ένα άρθρο σε κάποιο άσχετο με την υγεία νόμο (Ν.4820/2021 Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις) παρακάμπτοντας κάθε διάταξη του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Απευθυνόμαστε σε εσάς, όχι μόνο με την ιδιότητα των συναδέλφων – αντιπροσώπων μας στο Συνδικαλιστικό Κίνημα, αλλά και με την ιδιότητα των προοδευτικών ανθρώπων και των υπερασπιστών της Δημοκρατίας, γι’ αυτό σας καλούμε να δείξετε έμπρακτα την στήριξη σας και να πάρετε θέση δίπλα μας, αφού δεν μιλάμε μόνο για την οικονομική κατάρρευση των οικογενειών μας, αλλά και για το ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, πλήτει την Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στον ιστότοπο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. η ομοσπονδία «καλύπτει συνδικαλιστικά 80.000 επαγγελματίες υγειονομικούς στο χώρο της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα», πιστεύουμε πως οι 6500 υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών και αξίζουμε σίγουρα μεγαλύτερη στήριξη και περισσότερους αγώνες.

Θεωρούμε πως η μέχρι τώρα αντίδρασή σας, απέναντι στην αναστολή εργασίας που μας έχει επιβληθεί, είναι ιδιαίτερα αδύναμη. Επισημαίνουμε πως έχουμε τεθεί σε αναστολή εργασίας χωρίς αποδοχές ή ασφάλιση και απειλούμαστε με απόλυση, χωρίς να έχουμε κάνει το παραμικρό πειθαρχικό παράπτωμα παρά μόνο το ότι ως ελεύθεροι πολίτες αμφισβητούμε μία κυβερνητική απόφαση.

Διεκδικούμε το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, να μην υποστεί στο σώμα του χωρίς να το επιθυμεί, μία ιατρική πράξη την οποία του επιβάλει η οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Αγωνιζόμαστε για πραγματική δημοκρατία, για ελευθερία λόγου, ιδεών, ισονομία και ισότητα. Σας καλούμε να ταχθείτε στο πλευρό μας έμπρακτα και δυναμικά όπως επιβάλει ο θεσμικός σας ρόλος.

Φανταζόμαστε πως είναι υποχρέωση σας να υπερασπίζεστε κάθε μέλος σας το οποίο διώκεται, επειδή διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματά του και μάλιστα όταν είναι εμφανές πως η συγκεκριμένη άδικη και αδικαιολόγητα τιμωρητική δίωξη θα έχει άμεσο αντίκτυπο σε όλο τα δημόσιο τομέα.

Ζητάμε από εσάς να μεταφέρετε σε κάθε μέλος σας ένα ερώτημα :

-Έχει ή όχι το δικαίωμα κάποιος εργαζόμενος – φορολογούμενος πολίτης, να αμφισβητήσει μία κυβερνητική απόφαση δίχως να του επιβληθεί ποινή στέρησης μισθού και εργασίας και χωρίς να χάσει μέρος από τα πολιτικά και ασφαλιστικά δικαιώματά του;
Σας θέτουμε και ζητάμε από εσάς να μεταφέρετε σε κάθε μέλος σας μία βασική και ζωτική πληροφορία την οποία ενδέχεται να μην είχατε σκεφτεί ή να μην γνωρίζατε :

-Την στιγμή που εμείς οι πρώην ¨ΗΡΩΕΣ¨ θα βρεθούμε εκτός Ε.Σ.Υ. , σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπ. Υγείας, την ίδια εκείνη στιγμή θα έχει ουσιαστικά καταλυθεί η μονιμότητα σε όλο τον Δημόσιο Τομέα. Θα μπορεί η κάθε κυβέρνηση και ο κάθε υπουργός, με οποιαδήποτε αυθαίρετη πρόφαση, να τιμωρεί με απόλυση, την κάθε ομάδα εργαζομένων η οποία έχει άλλη άποψη από τους κυβερνώντες.

Κάνουμε έκκληση σαν εργαζόμενοι προς τους συναδέρφους τους, να καλέσετε σε πραγματικό και δυναμικό αγώνα το κάθε μέλος σας. Δώστε την ευκαιρία στη δημοκρατία να λειτουργήσει, υπερασπίστε τα εργασιακά δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments