Αρχική Videos “Η Μαύρη Θάλασσα δεν θα γίνει ποτέ κτήμα του ΝΑΤΟ!”

“Η Μαύρη Θάλασσα δεν θα γίνει ποτέ κτήμα του ΝΑΤΟ!”

0

«Η Μαύρη Θάλασσα δεν θα γίνει ποτέ κτήμα του ΝΑΤΟ», τόνισε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νμίτρυ Πεσκόφ, «απαντώντας» ουσιαστικά στον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα, ο οποίος κάλεσε το στρατιωτικό μπλοκ να σχεδιάσει μια νέα στρατηγική για την περιοχή.

Μιλώντας στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, ο Kuleba προέτρεψε τη Δύση «να επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ασφάλειας για όλα τα έθνη… που αισθάνονται ότι απειλούνται». Επέμεινε ότι είναι «ώρα να μετατραπεί η Μαύρη Θάλασσα σε αυτό που έχει γίνει η Βαλτική Θάλασσα – θάλασσα του ΝΑΤΟ». Την ίδια στιγμή, ο Κουλέμπα ζήτησε επίσης την «αποστρατιωτικοποίηση της Μαύρης Θάλασσας».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πεσκόφ ο οποίος είπε ότι «τα σχόλια του Ουκρανού διπλωμάτη βασίζονται σε κατάφωρες αντιφάσεις» και ότι «το ΝΑΤΟ και η αποστρατιωτικοποίηση αλληλοαποκλείονται».
«Η Μαύρη Θάλασσα δεν θα είναι ποτέ θάλασσα του ΝΑΤΟ. Είναι μια θάλασσα που είναι κοινή για όλες τις παράκτιες χώρες. Πρέπει να είναι μια θάλασσα συνεργασίας, αλληλεπίδρασης… και αδιαίρετης ασφάλεια».

Η αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ οδήγησε σε πολλά επεισόδια στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας. Η Μόσχα κατηγόρησε το μπλοκ ότι πετούσε αεροσκάφη κοντά στα σύνορα της χώρας και εντός της απαγορευμένης περιοχής που δημιούργησε η Ρωσία μετά την έναρξη της σύγκρουσης στο Κίεβο. Το Πεντάγωνο είπε ότι θεωρεί παράνομους αυτούς τους περιορισμούς στον εναέριο χώρο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments