Αρχική Επικαιρότητα Η Μάλτα επαναφέρει την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας

Η Μάλτα επαναφέρει την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας

0
AP
Dodekanisos

Η Μάλτα θα επιστρέψει στην υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους από το Σάββατο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κρις Φερν.

Το μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο μεγάλης αύξησης στα κρούσματα κορονοϊού, αν και το νησί της Μεσογείου δεν έχει προς το παρόν καταγράψει κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον».

«Έχουμε δει ότι οι μάσκες, όπως και οι αναμνηστικές δόσεις, είναι αποτελεσματικές στην αποτροπή του ιού, συμπεριλαμβανομένης της μετάλλαξης Όμικρον», είπε ο Μαλτέζος υπουργός Υγείας σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων μετατέθηκε νωρίτερα και οι πολίτες θα είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο τέσσερις μήνες αφότου προέβησαν στη δεύτερη δόση τους, αντί για έξι μήνες, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θα ξεκινήσουν να κάνουν τα εμβόλιά τους από την Τρίτη. Η Μάλτα κατέγραψε 81 κρούσματα χθες, με 26 ασθενείς να χρήζουν νοσηλείας. Όπως τόνισε ο Φερν, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εισάγει επιπλέον περιοριστικά μέτρα, εφόσον όλοι επιδεικνύουν υπευθυνότητα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments