Αρχική Φωτογραφικά Άλμπουμ Η λύτρωση ήρθε στο 81′ (pics)

Η λύτρωση ήρθε στο 81′ (pics)

0
9
Dodekanisos

Πολύ δύσκολη νίκη με σκορ 1 – 0 σε βάρος της Ασπίδας Απολακκιάς στο γήπεδο Κοσκινού, πέτυχε ο τοπικός Διγενής και μπήκε έτσι με το δεξί στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας. Οι γηπεδούχοι αν και είχαν την υπεροχή σε όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα, ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα όσο περνούσε ο χρόνος να αγχώνονται όλο και περισσότερο και οι φιλοξενούμενοι να ελπίζουν ότι θα μπορούσαν να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Διγενής μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 11’ όταν ο Πατρού ανατράπηκε στην μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο τερματοφύλακας Μανωλάγκας όμως η μπάλα πέρασε με δύναμη δίπλα από το αριστερό δοκάρι και κατέληξε άουτ. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Σταμάτη Μοσκιού συνέχισαν να είναι επιθετικοί μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου, χωρίς όμως να βρουν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έχουν ακόμα πιο δραστήριοι επιθετικά, εντείνοντας τις προσπάθειες τους για να πετύχουν γκολ. Σημαντική ήταν η είσοδος στο παιχνίδι του Μπανγκουρά, ο οποίος έδωσε άλλη πνοή στη γραμμή κρούσης της ομάδας του. Ο Διγενής έχασε αρκετές ευκαιρίες και τελικά κατάφερε να σημειώσει το νικητήριο τέρμα στο 81’. Ήταν μάλιστα ένα πολύ όμορφο γκολ το οποίο σημείωσε ο νεαρός Παγκράτης με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η μπάλα ήταν στημένη αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή και πλάγια αριστερά. Ο «μικρός», έδωσε μια ωραία καμπύλη στη μπάλα και αυτή «κρέμασε» τον κατ’ ανάγκη τερματοφύλακα (κανονικά είναι επιθετικός) Ροδίτη. Με αυτόν τον τρόπο έγινε το 1 – 0. Ο Παγκράτης πανηγύρισε έξαλλα το γκολ αγκαλιάζοντας τον Μοσκιού και δείχνοντας με το δάκτυλο του στον ουρανό φωνάζοντας «για σένα κόουτς», εννοώντας τον αείμνηστο Μιχάλη Παπακαλοδούκα.
Τραυματισμός στο φινάλε
Δυο λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, μετά από σέντρα που επιχειρήθηκε στα καρέ του Διγενή, ο τερματοφύλακας Μανωλάγκας βγήκε για να μπλοκάρει τη μπάλα. Στην προσπάθεια του συγκρούστηκε με τον Μύρτο με αποτέλεσμα να πέσει σφαδάζοντας στο έδαφος. Ο γιατρός αγώνα Γιάννης Μιχαηλίδης έτρεξε αμέσως μέσα στον αγωνιστικό χώρο και διαπίστωσε ότι ο νεαρός είχε πάθει εξάρθρωση ωμοπλάτης. Με τις απαραίτητες κινήσεις, κατάφερε να του την επαναφέρει και του συνέστησε να μην συνεχίσει να αγωνίζεται. Όμως επειδή δεν υπάρχει άλλη αλλαγή, έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε για τα επόμενα τρία λεπτά.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Λάζαρος Δουλγέρης (Βουτσάς, Σταυρούλιας) από τον οποίο έχουν παράπονα οι φιλοξενούμενοι για το ότι δεν κράτησε περισσότερη καθυστέρηση μετά τον τραυματισμό του Μανωλάγκα
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΔΙΓΕΝΗΣ: Μανωλάγκας, Παγκράτης, Ζαχαριάς, Δήμας, Μάνο, Παπασταμάτης, Κυριαζής, Μπάρντι, Παπαθανασίου (46’ Μπανγκουράς), Πατρού (72’ Μαρκάκης), Στεφάνου (60’ Κώτης)
ΑΣΠΙΔΑ: Ροδίτης, Καστρινός, Γέροντας (37’ Καλιώρας, 80’ Νάκας), Κούτρας, Χατζημιχαήλ, Γκιζλής, Χωρίτης, Μύρτο, Κάκαρης, Ματθαίος, Φραγκάκης (75’ Ζηράρης)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
{yoogallery src=[/images/stories/fotos/sezon2013_2014/b_katigoria/digenis_aspida/] width=[150] height=[150]}

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments